Tegenslag na tegenslag voor Daði Freyr, maar drie keer is scheepsrecht
Bron: EBU

Tegenslag na tegenslag voor Daði Freyr, maar drie keer is scheepsrecht

Geschreven door Elsa Warring

Veel ongeluk. Zo kun je de loopbaan van Daði Freyr Pétursson en zijn band Daði og Gagnamagnið op het Songfestival wel degelijk noemen. Het coronavirus is misschien wel hun grootste vijand. In 2020 ging het (reguliere) Songfestival helemaal niet door en in 2021 werd een bandlid vlak voor de tweede halve finale positief getest op het coronavirus. Dit jaar mag Daði Freyr alsnog kort optreden als gast tijdens het Songfestival in Liverpool.

Europe Shine A Light

De publiekslieveling van maar liefst 2 meter en 8 centimeter lang, won in 2020 samen met zijn band Daði og Gagnamagnið wel de internationale voorrondes van het Söngvakeppnin met het nummer Think About Things. De kansen op winst waren groot en het nummer steeg in de hitlijsten.

Dit was een paar weken voordat het coronavirus uitbrak. Uiteindelijk werd het Songfestival geannuleerd en kwam hier eenmalig Europe Shine A Light voor in de plaats. Vanuit Nederland kregen alle deelnemende artiesten in deze vervangende uitzending aandacht voor hun nummer. Oudere deelnemers en winnaars kregen ook kort een momentje.

Geluk bij een ongeluk

In 2021 bracht Daði og Gagnamagnið het nummer Ten Years uit. Wederom een kanshebber voor de winst. Het coronavirus was nog steeds aanwezig, maar het reguliere Songfestival mocht met enkele aanpassingen doorgaan in Rotterdam. Helaas begon hun avontuur met een tegenvaller.

Twee dagen voor de tweede halve finale werd een bandlid van Daði og Gagnamagnið positief getest op het coronavirus. De hele delegatie moest in quarantaine en live optreden was niet mogelijk. Als alternatief kregen de kijkers een opname van de tweede repetitie te zien. Dit beviel goed en uiteindelijk was dit meer dan genoeg voor een finaleplaats. Toen de opname tijdens de finale opnieuw werd vertoond, was dit zelfs genoeg voor een goede vierde plaats.

The Liverpool Songbook

Daði Freyr is samen met eerdere deelnemers van het Songfestival gevraagd om mee te doen aan de laatste interval act van de finale: The Liverpool Songbook. Samen met Netta (Israël 2018), Mahmood (Italië 2019 & 2022), Cornelia Jakobs (Zweden 2022), Duncan Laurence (Nederland 2019) en Sonia (Verenigd Koninkrijk 1993) nemen ze de kijker mee door de geschiedenis van de gaststad aan de wereld van de popmuziek.

Houd songfestivalupdate.nl in de gaten voor het laatste nieuws. Volg ons ook op Facebook, Twitter, Instagram en TikTok én word lid van onze Facebook-groep!