Als Mia en Dion de finale niet halen, moet de selectiecommissie opstappen
Bron: AVROTROS / Jasper Suyk

Als Mia en Dion de finale niet halen, moet de selectiecommissie opstappen

Geschreven door Redactie

Vincent en Daniël van Songfestival Update laten hun licht schijnen op de actuele ontwikkelingen rondom het Eurovisie Songfestival 2023 en de Nederlandse inzending Mia & Dion.

Jeetje, Vincent. Ik dacht dat er in Nederland ‘maar’ 3 miljoen mensen naar het Songfestival keken, maar toch lijkt iedereen zich momenteel druk te maken om Mia & Dion. Mensen die nóóit naar het Songfestival kijken, hebben er nu ineens een mening over. Over Mia & Dion. Over hun mentor Duncan Laurence. Over selectiecommissie-lid Cornald Maas. Niemand wordt gespaard. AVROTROS voelde zich gedwongen om een gênant statement te geven waarmee ze een figuurlijk mes in de ruggen van Mia en Dion staken. Daarnaast zit Cornald al dagenlang criticasters te blokkeren op Twitter.

En wat krijg je als types als Johan Derksen, Mark Koster en Jan Dijkgraaf zich met het Songfestival gaan bemoeien? Dan wordt er geopperd om Mia & Dion terug te trekken en iemand anders naar Liverpool te sturen. Als je zo graag je mening wil geven, zorg dan dat je geen onzin praat. Dit is namelijk helemaal niet mogelijk. De deadline is altijd in maart. Het zijn voornamelijk Songfestival-haters die nu zo hard schreeuwen en roepen dat we gewoon met het Songfestival moeten stoppen. Als ik wat over voetbal zeg (waar ik niet van hou), dan is het: jij mag niet meepraten, jij hebt er geen verstand van. Dat klopt, maar houden jullie dan ook je mond over het Songfestival! Dit is ons feestje. Ik ben niet doof, ik hoor ook dat het nog niet goed is. Maar ik hoop nu wel ontzettend erg dat Mia & Dion heel Nederland gewoon een poepie laten ruiken door in Liverpool een fantastisch optreden neer te zetten. En anders sturen we volgend jaar Johan, Mark of Jan. Dan kijken we of één van hen het beter kan.

Daniël

Nou Daniël, die frustratie deel ik ook. Maar luister jij naar deze types? Ik kan mij nog herinneren dat Johan Derksen zei dat Duncan Laurence zeker niet zou winnen. Maar door deze types hebben veel meer mensen er een mening over. Zo las ik ook dat veel mensen hopen op weer een Nationaal Songfestival. Als je dat hoopt dan heb je er echt géén verstand van. Weten we nog wie er als winnaar uit de laatste nationale voorronde kwam? Joan Franka, ja. Moeten we niet doen en moeten we ook niet willen.

Eigenlijk hadden we gewoon naar Jan Smit moeten luisteren. Die was als enige van de selectiecommissie tegen de aanstelling van Mia & Dion. Maar die heeft er nu helemaal niks meer over te zeggen. En Cornald Maas kan al helemaal niks meer redden. Het is wel gebleken dat deze man helemaal niet tegen kritiek kan. Nee, Mia & Dion moeten het maar lekker uitzoeken. Hoe vernederend kan je het maken door als statement te geven dat ze hulp krijgen van een zangcoach. Alsof ze voor het eerst zingen. Ik hoop dat omroep AVROTROS ook kritisch naar zichzelf kijkt en misschien kunnen ze ook hulp krijgen van een communicatiecoach. Overigens vind ik dat bij een slecht resultaat in Liverpool - lees: geen finale - de gehele selectiecommissie moet opstappen. Zo werkt dat bij voetbal (waar ik wél van hou) ook.

Vincent

Houdt songfestivalupdate.nl in de gaten voor het laatste nieuws. Volg ons ook op Facebook, Twitter, Instagram en TikTok én wordt lid van onze Facebook-groep!