Vanavond op tv: Nederland kiest inzending voor Junior Songfestival in Armenië
Bron: AVROTROS

Vanavond op tv: Nederland kiest inzending voor Junior Songfestival in Armenië

Geschreven door Daniël Schalk

Vier acts strijden vanavond in de nationale finale van het Junior Eurovisie Songfestival om Nederland te mogen vertegenwoordigen tijdens de internationale finale in Armenië. De strijd gaat vanavond in Rotterdam Ahoy tussen solist Luna, de boyband HIGH5, de girlband Infinity en de gemengde groep Mixed Up.

De winnaar mag Nederland op zondag 11 december vertegenwoordigen in Jerevan, Armenië. Zeventien landen hebben hun deelname bevestigd. Eén van die landen is het Verenigd Koninkrijk, dat na 17 jaar terugkeert op het Junior Songfestival. Het Verenigd Koninkrijk deed drie keer mee, in 2003, 2004 en 2005.

Wie vanavond als winnaar uit de bus komt zal worden bepaald door de vakjury, de kinderjury en de kijkers thuis. De vakjury bestaat dit jaar uit Flemming, Glen Faria en Chantal Janzen. De kijkers thuis kunnen tijdens de tv-uitzending via de website juniorsongfestival.nl ook hun stem uitbrengen op hun favoriete act.

Romy Monteiro en Buddy Vedder keren na drie edities niet terug als presentatieduo. Zij zijn vervangen door Stefania en Matheu, die in 2016 en 2019 zelf wonnen. “Onze muziekcarrière is hier begonnen. Alleen al daarom is het bijzonder om nu weer terug te zijn op het Junior Songfestival-podium”, zegt Stefania.

Het Junior Songfestival is vanavond, 24 september, om 19:20 uur te zien op NPO Zapp. Houdt songfestivalupdate.nl in de gaten voor het laatste nieuws en volg ons ook op TikTok!