Live-on-tape optredens komen online, behalve die van S10
Bron: EBU

Live-on-tape optredens komen online, behalve die van S10

Geschreven door Daniël Schalk

De live-on-tape optredens van het Eurovisie Songfestival 2022 worden vanaf vandaag gepubliceerd. Songfestival-organisator European Broadcasting Union (EBU) plaatst verspreid over tien dagen de live-on-tape optredens van 2022. De video’s verschijnen op het YouTube-kanaal van het Songfestival.

Niet van ieder land wordt het live-on-tape optreden vrijgegeven, zo laat de EBU weten. Onder andere de live-on-tape van de Nederlandse inzending S10 blijft geheim. Dat laat AVROTROS aan songfestivalupdate.nl weten. “We hebben een verzoek ingediend bij de EBU om hem niet online te zetten. Wij willen graag dat het optreden uit de liveshows als herinnering blijft bij het publiek en de kijker”, aldus een woordvoerder.

Alle landen moesten net als in 2021 hun optreden vooraf opnemen, als back-up bij een coronabesmetting. Dit jaar bleek dat uiteindelijk niet nodig. In 2021 deed Australië mee door middel van hun live-on-tape optreden, omdat Montaigne vanwege de coronapandemie niet naar Rotterdam kon komen. Een bandlid van Daði Freyr (IJsland) testte in Rotterdam positief. Zij deden mee met beelden van hun repetitie.

Houdt songfestivalupdate.nl in de gaten voor het laatste nieuws. Volg ons ook op Facebook, Twitter, Instagram en TikTok én wordt lid van onze Facebook-groep!