Duo-column: ‘We kronen de nummer twee tot échte winnaar’
Bron: EBU

Duo-column: ‘We kronen de nummer twee tot échte winnaar’

Geschreven door Redactie

Vincent en Daniël van Songfestival Update laten hun licht schijnen op de actuele ontwikkelingen rondom het Eurovisie Songfestival 2022 in Turijn en de Nederlandse inzending S10.

Zo. Het zit er weer op. 51 weken van het jaar kijken we er naar uit en dan breek die ene week aan. En na één week is alles weer voorbij. Ik vind dat het Songfestival ieder jaar overtroffen moet worden, maar het is Italië niet gelukt om de vorige editie in Rotterdam te overtreffen. Misschien hadden ‘wij’ de lat gewoon té hoog gelegd. Nederland maakte zelfs van de vlaggenparade een spektakel, maar in Italië waren ze alleen maar bezig met een bewegende zon die uiteindelijk niet kon bewegen en het binnenhalen van een superster die op het Songfestival het lef had om deels te playbacken.

Gisteren werd ik wakker met een kater. Niet van de drank, maar omdat de finale erg chaotisch verliep. Het is inmiddels een dag later, de kater is weg en wat dan overblijft zijn de herinneringen aan drie leuke tv-avondjes die ik ondanks alles toch heb gehad. Italië heeft Rotterdam misschien niet overtroffen en Kalush Orchestra was niet mijn favoriet, maar ik heb toch ontzettend genoten. Ik ben trots op onze S10 en fan geworden van Sam Ryder. Hopelijk gaan we nog veel van hem horen.

Daniël

Het was inderdaad vaak niet best. Qua organisatie, presentatie en zang. Maar ook ik heb genoten van de afgelopen week. Ik vind het wel erg jammer dat we dit jaar geen ‘echte’ winnaar hebben. Dat het eigenlijk al heel voorspelbaar was. Terwijl ik heel erg hoopte dat het niet waar zou zijn. Daarom heb ik besloten dat we de nummer twee tot échte winnaar kronen, om het Songfestival nog wat geloofwaardigheid terug te geven. Natuurlijk is het mooi dat Europa als één blok achter Oekraïne ging staan, maar dat kunnen ze beter op andere manieren doen.

Maar goed, het is gebeurd en ook ik zal het er mee moeten doen. Dus Oekraïne zal volgend jaar mogelijk een Songfestival organiseren. De president van Oekraïne heeft al gezegd dat hij het graag in de zwaar getroffen stad Marioepol wil organiseren. Ik verwacht niet dat dit zal gaan gebeuren en denk dan ook dat een ander land de organisatie op zich neemt. Stockholm wellicht? Of toch weer Rotterdam?

Vincent

Houdt songfestivalupdate.nl in de gaten voor het laatste nieuws. Volg ons ook op Facebook, Twitter, Instagram en TikTok én wordt lid van onze Facebook-groep!