Dít wordt de winnaar van 2022 volgens het team van Songfestival Update
Bron: EBU

Dít wordt de winnaar van 2022 volgens het team van Songfestival Update

Geschreven door Redactie

Oekraïne lijkt de gedoodverfde winnaar, maar het Eurovisie Songfestival 2022 is nog geen gelopen race. Wij vroegen het team van Songfestival Update: wie gaat er volgens jou vanavond winnen?

Marit:

“Vorig jaar had ik het goed geraden, dus de lat ligt erg hoog. Voor mij springt er dit jaar niet speciaal eentje uit, maar ik denk dat de wedkantoren gelijk gaan hebben met Kalush Orchestra voor Oekraïne, op de voet gevolgd door Spanje en Verenigd Koninkrijk. Eigen voorkeur is Zweden!”

Vera:

“Dit jaar is de winnaar eigenlijk al duidelijk, maar mijn winnaar is een andere. Ik wil graag dat Estland wint dit jaar! Stefan met Hope heeft mijn absolute stem voor de douze points! Het nummer is tof, zijn stem is zo mooi en zijn performance ontzettend goed. Hij is een artiest die duidelijk plezier heeft in wat hij doet en daar geniet ik van. Ook wil ik graag dat Letland wint, maar die wens is helaas al in rook, lichtshows en windmachines opgegaan.”

Vincent:

“Het is dit jaar erg moeilijk. Of juist niet en dan wint Oekraïne. Maar ik hoop dat Spanje of Verenigd Koninkrijk wint. Spanje vind ik echt het complete plaatje: goede zang en de geweldige act. Bij het Verenigd Koninkrijk vind ik zijn stem echt heel goed en het nummer is ook heel sterk.”

Sebastiaan:

“De winnaar kan Noorwegen worden. Dat is een nummer dat je niet snel meer vergeet en die ook niet meer uit je hoofd gaat. Net als TOY van Netta kan het zomaar gebeuren dat Noorwegen er met de winst vandoor gaat! In ieder geval één van mijn favorieten, toch wel. Maar ook Litouwen weet mij te overtuigen. Een heel fijn en vooral prettig nummer. De stijl is echt uit de jaren ’60! Daarnaast maak ik mijn top drie compleet met Estland. Maar ik juich natuurlijk ook heel hard voor S10!”

Vins:

“Mijn favorieten zijn Spanje en Zweden. Ik kan gewoon niet kiezen tussen deze twee! Zweden is al maandenlang mijn nummer 1, maar Chanel uit Spanje heeft mij met haar repetities zo overtuigd en geeft de volle 100% in haar optreden wat er geweldig uitziet. Ik denk dat zij vanavond echt meedoet voor de winst!”

Jente:

“Griekenland! Mijn top 3 dit jaar was Portugal, Zweden en Griekenland. Na de liveshows te hebben gezien, heeft Griekenland de meeste indruk achter gelaten! Ik luisterde al langer naar Amanda Tenfjord (ik ben gek op Scandinavische pop) en was echt heel benieuwd naar het liedje. De eerste keer dat ik hoorde was ik bang dat het te lang duurde voor de beat erin kwam. Nu met de hele act eromheen is het helemaal samengekomen voor mij. Wat een vette pose bij de uithaal! Griekenland is mijn nummer 1!”

Daniël:

“Voor mij is er maar één terechte winnaar en dat is Sam Ryder van het Verenigd Koninkrijk. Ik ben nog nooit zó groot fan van een inzending geweest als dit jaar van Sam Ryder. Hoewel Sam op het Songfestival-podium in tegenstelling tot de videoclip met beide benen op de grond blijft staan, stijgt hij figuurlijk tot ongekende hoogte. Ik juich vanavond voor Sam. En natuurlijk voor onze S10.”

Jolien:

“Ik denk dat de winnaar van dit jaar noch de favoriet van de jury noch die van het publiek zal zijn en daarom denk ik dat het Verenigd Koninkrijk gaat winnen. Ik zou persoonlijk het liefst Spanje zien winnen, maar denk dat ze niet genoeg van de jury zal krijgen. Het Verenigd Koninkrijk heeft meer kans om bij zowel het publiek als bij de jury in de top 5 te eindigen en zo dus in totaal te winnen.”

Met wie ben jij het eens? Laat het ons weten via onze Facebook-groep!