Deze Songfestival-artiesten komen naar Nederland
Bron: EBU

Deze Songfestival-artiesten komen naar Nederland

Geschreven door Marit Bosman Laatste update:

Kan je net zoals ons geen genoeg krijgen van het Songfestival, dan hebben wij iets leuks voor je! Een aantal Songfestival-inzendingen komen een bezoekje brengen aan ons mooie kikkerlandje. Hieronder staan een aantal artiesten die een optreden hebben gepland in Nederland!

The Kik - Mei 2022

The Kik heeft nog niet meegedaan met het Songfestival, maar ze horen zeker in dit rijtje thuis! In Hertaalt Eurovisie neemt The Kik een ieder mee langs ouder- en nieuwerwets Eurovisie Songfestival materiaal. Door Dave von Raven eigenhandig hertaald. Origineel en briljant uitgevoerd zoals alleen The Kik dat kan. Deze week treden zij o.a. op in Capelle aan den IJssel en Tiel. Tickets kosten rond de €26,-.

Jeangu Macrooy - Mei 2022

Onze inzending van vorig jaar Jeangu Macrooy is deze week te zien in TivoliVredenburg in Utrecht. Hij speelt 20 mei de sterren van de hemel. Tickets kosten €25,85. 

S10 - Juni 2022

Onze eigen inzending S10 gaat in juni ook een korte tour doen door het land. Zo begint ze op 1 juni in Groningen en eindigt ze 24 juni in Paradiso in Amsterdam. Tussendoor staat ze ook nog op Parkfeest Oosterhout op 11 juni. Dit is een 3-daags festival met o.a. Kris Kross Amsterdam, Nielson en Di-Rect.

Anouk - 11 juni 2022

Op 11 juni 2022 kan je Anouk zien schitteren op het Malieveld in Den Haag. De inzending van dit jaar S10 treed ook op. Tickets zijn te koop vanaf €54,88. 

Måneskin - 18 juni 2022

De band Måneskin komt op 18 juni langs op Pinkpop. Het festival vindt plaats in Landgraaf, Limburg. Tickets voor Pinkpop zijn nog te koop. Een dagticket voor de zaterdaag kost €120,-. Op zaterdag treden ook Pearl Jam, Chef’Special en Tones And I op. 

Duncan Laurence - Juni en september 2022

Op 18 juni opent Duncan Laurence de Pride in Rotterdam. Daarop volgend geeft hij een optreden op Wantijpop in Dordrecht. Op 8 september geeft hij een optreden op het festival Opperdepop in Lansingerland. 

Go_A - Augustus en september 2022

De band Go_A, die vorig jaar meedeed voor Oekraïne, treedt deze zomer op bij Lowlands in Biddinghuizen. Op 7 september staat de band ook in Luxor Live in Arnhem gevolgd door Hoofdrop, Breda en Zwolle. Of het concert doorgaat door de oorlogssituatie is nog afwachten. 

The Black Mamba - Oktober 2022

The Black Mamba, die vorig jaar voor Portugal mee mochten doen aan het Songfestival, doen een tour door Nederland. Op 21 oktober spelen zij in Rotterdam, ondertussen gaan ze langs Heerlen, Arnhem, Leeuwarden en Amsterdam. Tickets kosten €19,55. 

Marius Bear - Oktober 2022

De inzending van Zwitserland is te spotten bij onze oosterburen. Hij geeft een tour in Duitsland en komt o.a. in Keulen. Dit is vanaf Maastricht maar een uurtje rijden met de auto. Een ticket voor 23 oktober is €27,50 per stuk. 

Sam Ryder - 26 oktober 2022

Op 26 oktober daalt Sam Ryder neer in Amsterdam. Hij geeft een concert in de Melkweg. Deze tour stond eerst gepland vlak voor het Songfestival. Na de bekendmaking dat hij meedeed werd de tour verplaatst. Tickets kosten €19,55. 

The Ramsus - 28 oktober 2022

In dezelfde week is ook The Rasmsus in ons land. Op 28 oktober staat de band uit Finland in Haarlem! Ze spelen in Patronaat. De megahit In The Shadows en hun Songfestival inzending Jezebel kan zeker niet ontbreken! Een ticket kost €28,50.

Grote Songfestivalfeest - 17 november 2022

Op 17 november 2022 vindt het Grote Songfestivalfeest plaats. Loreen, Alexander Rybak, Netta en Lordi zijn al aangekondigd. Er worden in de loop van tijd nog meer namen aangekondigd. Een ticket op de arenavloer kost €67,50. 

Barbara Pravi - Maart 2023

De zangeres van Frankrijk die in 2021 meedeed komt ook weer naar Nederland. Op 4 maart 2023 start ze haar tour in Haarlem. Ze treed o.a. op in Amsterdam, Tivoli, Arnhem en Breda. Op 28 maart sluit ze haar Nederlandse tour af in Den Haag. Tickets zijn vanaf €10 te koop. 

Cornelia Jakobs - Nog niet bekend

De Zweedse inzending Cornelia heeft op dit moment alleen nog tourdatas in Zweden. Wel geeft ze aan dat er binnenkort nog meer datums aankomen, waaronder internationale shows. Hopelijk komt ze ook langs in Nederland!

Ken jij nog meer artiesten die een bezoekje brengen aan ons land? Laat het ons weten en we voegen het toe in het rijtje!