Stockholm wil Songfestival organiseren als Oekraïne wint
Bron: EBU / Andres Putting

Stockholm wil Songfestival organiseren als Oekraïne wint

Geschreven door Daniël Schalk

Als Oekraïne het Songfestival wint zou Stockholm volgend jaar zomaar de gaststad kunnen zijn. De hoofdstad van Zweden heeft zich aangeboden om het Songfestival te organiseren als de Oekraïense inzending Kalush Orchestra wint en het onmogelijk blijkt om het evenement in Oekraïne te organiseren.

Burgemeester Anna König Jerlmyr van Stockholm heeft de Oekraïense ambassadeur in Zweden laten weten dat het Eurovisie Songfestival volgend jaar in haar stad kan plaatsvinden. Dat schrijft de Zweedse krant Aftonbladet. “Dit is een manier om steun te tonen”, zegt de burgemeester van Stockholm.

Anna König Jerlmyr denkt dat mensen misschien niet op Oekraïne zullen stemmen omdat zij bang zijn dat het Songfestival dan volgend jaar niet georganiseerd kan worden. “Daarom willen we Oekraïne laten weten dat ze welkom zijn om de wedstrijd in Stockholm te houden als dat nodig is”, zegt ze tegen de krant.

Houdt songfestivalupdate.nl in de gaten voor het laatste nieuws. Volg ons ook op Facebook, Twitter, Instagram en TikTok én wordt lid van onze Facebook-groep!