Achter Het Lied - Stripper: Een feministisch strijdlied
Bron: EBU

Achter Het Lied - Stripper: Een feministisch strijdlied

Geschreven door Vera Verkooijen Laatste update:

In Achter Het Lied duiken we elke dinsdag en zaterdag in de lyrics van inzendingen van het songfestival. Vandaag is de beurt aan het nummer Stripper van de inzending van San Marino: Achille Lauro. 

Achille Lauro is al een aantal jaar bekend bij de voorrondes van het Eurovisie Songfestival. De afgelopen twee edities deed hij namelijk mee aan de voorrondes voor Italië. Dit jaar besloot hij zijn kansen te spreiden en mee te doen aan de voorrondes van Italië en van San Marino. Zijn tactiek bleek een goede te zijn, want met zijn nummer Stripper staat hij in mei voor San Marino op het podium in Turijn.

Het nummer Stripper is volgens Achille Lauro niet echt in een hokje te plaatsen. Net als al zijn werk, staat het los van grenzen en kan de stijl niet gedefinieerd worden. De betekenis van het nummer echter wel, Achille Lauro noemt zijn nummer een feministisch strijdlied. 

Stripper gaat over een vrouw die houdt van haar baan als stripper. Ze is blij met wie zij is, wat ze doet en hoe ze leeft. Dat ondanks dat er zoveel meningen en oordelen over haar zijn. Zij is volgens Achille Lauro de feminist om naar op te kijken. Omdat zij heeft geleerd hoe ze alle oordelen van haar af kan laten vallen. Omdat zij heeft geleerd hoe ze vrouw moet zijn.