S10 presenteert straks Songfestival-lied: is dít het nummer?

Geschreven door Daniël Schalk

S10 presenteert vandaag het nummer waarmee zij Nederland zal vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival. De première van het nummer is om 11:15 uur, zo maakte omroep AVROTROS dinsdag bekend. In Koninklijk Theater Tuschinski in Amsterdam is de officiële lancering van het nummer.

Er wordt druk gespeculeerd over het nummer. Het lied zou mogelijk De Diepte heten. Ook gaat sinds de aankondiging van S10 als inzending al het gerucht dat S10 meedoet met Dans Mij Naar Huis. S10 zong Dans Mij Naar Huis in 2021 al tijdens haar Vlinders-tour, maar het lied is nog niet officieel uitgebracht.

Op1 confronteerde Cornald Maas drie dagen na het ‘uitlekken’ van het lied met de geruchten, maar Cornald was verbaasd en had naar eigen zeggen nog nooit gehoord dat Dans Mij Naar Huis het uitgelekte nummer werd genoemd. Het is niet voor te stellen dat deze geruchten Cornald niet hadden bereikt.

AVROTROS publiceerde gisteren een video waarin oud-deelnemers, waaronder Duncan Laurence en Gjon’s Tears, het nummer al luisteren. Er zijn in de video korte fragmenten van het liedje te horen, maar het is lastig te zeggen of het om Dans Mij Naar Huis gaat. Sommigen zeggen op social media van wel.

Vanaf 09:00 uur presenteert Bart Arens vanuit Tuschinski op NPO Radio 2 zijn show Aan de Slag. Bart telt samen met S10 en de aanwezigen in de zaal af naar de release van het Songfestival-nummer. Het nummer gaat op verschillende plaatsen in Nederland en Europa tegelijk in première, zei AVROTROS eerder.

Beluister de live-uitvoering van Dans Mij Naar Huis hierboven.

Songfestival Update is aanwezig in Tuschinski. Volg ons op Facebook, Twitter, Instagram en TikTok voor ons verslag én wordt lid van onze Facebook-groep!