Melodifestivalen 2022: Tweede halve finale (+ resultaat)
Bron: SVT

Melodifestivalen 2022: Tweede halve finale (+ resultaat)

Geschreven door Vins van der Giesen Laatste update:

Vins blikt elke week terug op Melodifestivalen, de nationale selectie van Zweden voor het Eurovisie Songfestival. Wie reist er voor Zweden af naar Turijn?

Gisteravond was het tijd voor de tweede halve finale van Melodifestivalen. Er stonden weer zeven nieuwe acts klaar om zich te proberen te plaatsen in een van de volgende rondes. Wie hebben zich geplaats voor de halve finale en de finale?

Artiesten & songs:

  • Liamoo - “Bluffin”
  • Niello & Lisa Ajax - “Tror du att jag bryr mig”
  • Samira Manners – ‘’I Want To Be Loved’’
  • Alvaro Estrella – ‘’Suave”
  • Browsing Collection – “Face In The Crowd”
  • John Lundvik – “Änglavakt"
  • Tone Sekelius – “My Way’’

1. Liamoo - “Bluffin”

De tweede halve finale werd geopend door een bekend gezicht in Melodifestivalen. Dit is de derde keer dat Liamoo deelneemt aan de competitie. Ook gisteravond wist Liamoo zich direct te plaatsen voor een plek in de finale. 

Het nummer ‘’Bluffin’’ is een heerlijk nummer wat je zo op de radio had kunnen horen of ergens in de late uurtjes van de clubs. Het optreden ziet er groots uit en het doet mij een beetje denken aan het optreden van Benjamin Ingrosso met “Dance You Off.”

Eindstand: 1e plaats. Zoals verwacht heeft Liamoo zich geplaats voor de finale.

2. Niello & Lisa Ajax - “Tror du att jag bryr mig”

Dit was het enige duo van de vanavond. Niklas ook wel Niello genoemd maakte zijn debut. Dit deed hij niet met een onbekenden. Hij mocht staan naast een van de Mello sterren, Lisa AJax! Met nummers zoals "My Heart Wants Me Dead"  (7e geëindigd) en "Torn" (9e geëindigd) 

Het optreden had veel verschillende props op het podium staan en zat verder goed in elkaar. Het nummer was heel energiek en heeft een goeie posittieve vibe. Soms dacht ik even dat Dotter (ook bekend in Melodifestivalen) aan het zingen was in plaats van Lisa AJax. 

Eindstand: 7e plaats. Toch was het niet genoeg en eindigen ze op de laatste plek deze avond.

3. Samira Manners – ‘’I Want To Be Loved’’

De half Britse Samira Manners zong haar nummer 'I Want To Be Loved."

Ik kreeg wel echt even een momentje van stilte en wou luisteren naar wat ze aan het zingen was. Het was tussen al het drukke gedoe even een moment van rust op het podium. De act zag er daarom ook simpel uit met heel veel kleine lampjes achter haar. 

Voordat Samira werd aangekondigd als een van de artiesten om mee te doen aan Melodifestivalen had ze nog maar voor 80 mensen tegelijk opgetreden. Ga daar dan maar staan voor z'n groot miljoenen publiek. Je kon wel horen dat ze zenuewachtig was, maar ze heeft het goed gedaan!

Eindstand: 6e plaats. Helaas niet genoeg om bij de laatste 4 te komen. Ik denk dat ze nog even wat extra ervaring op moet doen en dan over een paar jaar terug moet komen.

4. Alvaro Estrella – ‘’Suave”

Sinds 2014 zien we Alvaro als artiest op het Melodifestivalen podium. Dit jaar is het derde jaar op rij dat Alvaro meedoet. Niet allen een goeie zanger, maar wist je ook dat Alvaro ook jaren heeft meegedaan als danser? 

"Suave" is een mix van Engels en Spaans. Niet gek want Alvaro is geboren in Chile. De laatste edities bracht hij ook al soortgelijke nummers.

Eindstand: 3e plaats. We zien Alvaro net zoals als zijn laaste twee pogingen terug in Andra Chansen (tweede kans ronde.) 

5. Browsing Collection – “Face In The Crowd”

Hier kon je niet om heen als je de televisie aan had staan op de achtegrond. De nieuwkomers Browsing Collection kwamen met vuurwerk en hard rock het podium op. Dit was de Zweeds Måneskin voor de avond.

Eindstand: 6e plaats. De Rock-'n-roll Browsing Collection zien we helaas niet meer terug.

6. John Lundvik – “Änglavakt"

De grote winnaar van 2019 is terug! Ik heb het natuurlijk over John Lundvik. Dit jaar komt hij terug met een Zweedstalige ballad. De act is rustig met rook en lichtwerk. John heeft geen schoenen aan wat een goed recept is voor een hoog Eurovision resultaat (:

Ik denk als Zweden weer is één keer iets in het Zweeds wilt sturen dan is John Lundvik de persoon hiervoor. 

Het was sterk gezongen en alles lijkt zo gemakkelijk voor hem te gaan.

Eindstand: 2e plaats. Van te voren had je al kunnen zegen dat John zeker naar de finale zou gaan en dat doet die dan ook!

7. Tone Sekelius – “My Way’’

Tone is bekend van haar YouTube kanaal Tone Sekelius met meer dan 300 000+ volgers. Tone staat als eerste transgender op het Melodifestivalen podium. Het nummer is dan ook een oproep om jezelf te zijn en je eigen weg te kiezen. 

Tone begint het nummer in een soort grote herfst jas. Gedurend het nummer verdwijnt deze en heeft ziji er een andere jurk onderaan. 

Eindstand: 4e plaats. Door naar de halve finale en ook zeker een optreden om trots op te zijn!

Tot volgende week!