Luister: Déze Songfestival-sterren brachten een kerstliedje uit
Bron: YouTube

Luister: Déze Songfestival-sterren brachten een kerstliedje uit

Geschreven door Daniël Schalk

Op deze Tweede Kerstdag hebben wij een aantal kerstliedjes van Songfestival-sterren verzameld.

ABBA - Little Things

ABBA is natuurlijk helemaal terug van weggeweest en daar hoort ook een kerstnummer bij! Little Things is het allereerste kerstlied van ABBA óóit. ABBA zingt over de vreugde die de kerstman brengt. Little Things - uiteraard mét kinderkoor - staat op ABBA’s nieuwe album Voyage, die 5 november verscheen.

Daði Freyr - Something Magical

Voor het tweede jaar op rij heeft de IJslandse inzending Daði Freyr (2020 & 2021) een kerstnummer uitgebracht. Vorig jaar was daar Every Moment Is Christmas With You, en nu Something Magical. De boodschap is dat kerstmis moet draaien om het samenzijn met je familie en niet om cadeaus en versieringen.

Valentina - All I Want for Christmas Is You

Zeg je ‘Kerst’, dan zeg je ‘Mariah Carey’! Dankzij de overwinning van Valentina op het Junior Eurovisie Songfestival in 2020, vond het evenement precies een week geleden plaats in Parijs (Frankrijk). Eind november bracht zij een nieuwe versie van Mariah Carey’s kersthit All I Want For Christmas Is You uit.

Ayana - Met Kerstmis

We blijven nog even bij het Junior Songfestival. Ayana stond vorige week namens Nederland op het podium in Parijs, maar een dag eerder was zij nog te horen en zien in het NPO 3-programma Kerst met de Zandtovenaar. Daar zong zij een Nederlandstalige versie van het kerstnummer Born Is The King.

Duncan Laurence - Wishes Come True

Als je het ons vraagt komt het allermooiste kerstnummer van 2021 van Duncan Laurence. Wishes Come True gaat over een romantische date in de sneeuw: de twee ontmoeten elkaar onder de mistletoe. Een kerstlied uitbrengen was altijd al een wens van Duncan en wij zijn blij dat hij het heeft gedaan!

Verka Serduchka - Wild Christmas

Het andere uiterste is Verka Serduchka. Verka maakte in 2007 al een feestje van het Eurovisie Songfestival in Finland en maakt dat nu ook van kerst. Het uptempo kerstliedje Wild Christmas is precies wat we van Verka verwachten: hysterisch en lekker over de top! Er is ook een ‘sweet 80s version’.

Fijne feestdagen namens Songfestival Update!