Wie stuurt Nederland?: ‘Waylon zou om de vier jaar heen, dus in 2022’
Bron: EBU

Wie stuurt Nederland?: ‘Waylon zou om de vier jaar heen, dus in 2022’

Geschreven door Redactie

Vincent en Daniël van Songfestival Update bespreken elke twee weken een potentiële inzending van Nederland voor het Eurovisie Songfestival 2022 in Italië.

Even terug naar 2018, het jaar dat Nederland op het Songfestival 18de werd met Waylon. Hij haalde na de finale hard uit naar winnares Netta. Hij noemde haar winst ‘jammer’, omdat haar overwinning met TOY het Songfestival zou neerzetten als een circus. In 2014 eindigde Waylon samen met Ilse DeLange als tweede, achter Conchita Wurst. “Vorige keer was het een vrouw met een baard en nu is het een kip”, zei hij. Maar Waylon zei iets dat nóg opvallender was, namelijk dat hij met omroep AVROTROS zou hebben afgesproken dat hij iedere vier jaar ons land zou gaan vertegenwoordigen. 2014, 2018 en dus… 2022! AVROTROS distantieerde zich hiervan, maar Waylon is altijd vastberaden. Zal hij een liedje hebben ingestuurd naar de selectiecommissie?

Waylon staat vast weer te springen. Helemaal na de overwinning van Duncan Laurence, de protegé van Ilse DeLange. De winst van Duncan is ook de winst van Ilse, dus Waylon is uit op revanche. Er is één probleem: AVROTROS ziet het hoogstwaarschijnlijk niet zitten. AVROTROS wilde het selecteren van de Nederlandse inzending na 2018 compleet anders gaan doen, omdat de samenwerking met Waylon allesbehalve vlekkeloos was verlopen. AVROTROS wilde niet langer eerst een artiest kiezen die vervolgens de tijd kreeg om een nummer te maken, maar wilde een artiest én lied. Dit om ook invloed op het nummer te hebben. Maar misschien heeft Waylon dit jaar dus wel een liedje ingestuurd. Ik vind Waylon de beste zanger van Nederland, maar hij was in 2018 veel te egocentrisch. Hopelijk heeft hij daarvan geleerd, want ik zie #teamwaylon wel zitten!

Daniël

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: ik zie Waylon helemaal niet zitten als inzending voor 2022. Het is de laatste keer wel gebleken dat Europa allesbehalve fan is van de zanger. En zoals je al zegt: hij is de laatste keer heel egocentrisch geweest, dus zijn beurt is wel geweest. Overigens denk ik niet dat Waylon erg onder de indruk is dat Ilse Duncan Laurence naar voren heeft geschoven. Zelf zie ik liever iemand gaan die zichzelf iets minder serieus neemt.

Vincent

Wie lijkt jou de ideale inzending voor Nederland? Laat het ons weten via Facebook!