Zo gaat het nu met de Junior Songfestival-finalisten uit 2010
Bron: AVROTROS / Instagram

Zo gaat het nu met de Junior Songfestival-finalisten uit 2010

Geschreven door Marit Bosman Laatste update:

Een deelname aan het Junior Songfestival is voor kinderen vaak een droom die uitkomt, maar hoe gaat het nu met die finalisten? Zingen ze nog steeds of hebben ze hun toekomst volledig anders gepland. De komende weken krijg je antwoorden op al je vragen! Deze week kijken we naar de finalisten uit het jaar 2010. 

Op 2 oktober 2010 werd de finale gehouden van het Junior Songfestival. Anna en Senna wisten de wedstrijd te winnen. Mano volgde op een 2de plek. De 8e editie van het Junior Eurovisiesongfestival werd gehouden in Mink, Wit-Rusland. Anna en Senna mochten Nederland vertegenwoordigen met de welbekende roze viool. De twee dames eindigden op de 8de plek. 

Anna en Senna - My Family (1) 

Anna en Senna hebben samen na het Junior Songfestival nog een paar nummers uitgebracht. Senna heeft in 2019 nog meegezongen op een track van Emotional Oliver en XO Nomit genaamd Febo. Anna studeert rechtsgeleerdheid. Senna volgt de opleiding Pedagogische Wetenschappen aan de Universiteit. 

Mano - Ga Niet Meer Weg (2) 

Mano heeft na zijn Junior Songfestival-periode een paar hits gescoord in de Kids Top 20. Ook was hij regelmatig te vinden bij Efteling Kids Radio. Tegenwoordig treed hij nog steeds op. Dit doet hij niet op grote schaal. Ook heeft Mano een relatie. Laten we hopen dat ze niet meer weggaat. 

Caylee - Welkom In Mijn Leven (3)

Caylee wist de 3de plek te bemachtigen bij het Junior Songfestival. Ze houdt zich nog wel bezig met de media, maar achter de schermen. Ze is een film- en video-editor voor Korrelfilm. Of ze ooit weer gaat zingen weten we niet!

Donny - Showbizz (4)

Donny is op dit moment webredacteur voor Weerplaza. Daarnaast hij zingt af en toe met zijn zus, die 2 jaar later meedeed met het nummer Digidoe. Ook mocht hij zingen in het achtergrondkoor bij The Passion. 

Pip, Merel & Quinty - You And Me (5) 

Pip heeft een opleiding gevolgd op de Style School ByDanie. Dit creatieve brein is op dit moment Freelance stylist, editor en creative creator voor Voyage Studio. 

Quinty heeft net als Pip haar carrière helemaal omgegooid. De Junior Songfestival-finalist heeft gewerkt als juridisch medewerker bij een advocatenkantoor. Op dit moment volgt ze de master Privaatrecht met als specialisatie commercieel vermogensrecht. 

Merel is op dit moment nog erg actief in de muziekwereld. De zangeres heeft de vooropleiding Muziektheater aan ArtEZ in Arnhem gedaan en is daarna doorgestroomd naar de Popacademie van het ArtEZ conservatorium in Enschede. Merel treed af en toe op voor publiek. Ook is ze voice-actor en vocalcoach bij verschillende muziekscholen. 

Darcey - Energie (Halve Finale) 

Darcey was het afgelopen jaar te zien in de musical Hello, Dolly! Ze danste in verschillende shows, waaronder Dancing with the Stars België, The Christmas Show in de Ziggo Dome en het Musical Awards Gala. Op dit moment speelt ze in de musical The Sound Of Music als zuster Olga. 

Rosa - Vrij Als Een Vogel (Halve Finale)

Rosa is de dochter van Zandtovenaar Gert van der Vijver, maar zelf is ze ook op weg om Nederland te veroveren met haar zandschilderingen: zo stond ze al in de Ziggo Dome en trad ze op bij de EO-Jongerendag. Ook is ze de prachtige moeder van zoontje Boas Fedor. 

Phoebe & Stijn - De Wereld Is Van Ons Allemaal (Halve Finale) 

Phoebe is op dit moment actief als demo vocalist en songwriter. Als bijbaantje werkt ze in een pizzarestaurant. Over Stijn is helaas niks te vinden op het internet. 

Wil je weten wat alle andere finalisten van vroeger nu aan het doen zijn? Elke dinsdag om 10:00 vind je hier een nieuw jaar!