Zo gaat het nu met de Junior Songfestival-finalisten uit 2006
Bron: AVROTROS / Instagram

Zo gaat het nu met de Junior Songfestival-finalisten uit 2006

Geschreven door Marit Bosman Laatste update:

Een deelname aan het Junior Songfestival is voor kinderen vaak een droom die uitkomt, maar hoe gaat het nu met die finalisten? Zingen ze nog steeds of hebben ze hun toekomst volledig anders gepland. De komende weken krijg je antwoorden op al je vragen! Deze week kijken we naar de finalisten uit het jaar 2006. 

Het Junior Songfestival 2006 was de vierde nationale finale van het Junior Songfestival in Nederland. Zes kandidaten waren geselecteerd. De winnaar werd Kimberly. Zij mocht Nederland vertegenwoordigen op het Junior Eurovisiesongfestival. 

Het Junior Eurovisie Songfestival 2006 werd op 2 december 2006 gehouden in Boekarest gehouden. Nederland eindigde op een 12de plaats. De winnaars waren Masja & Nastya Tolmatsjeva met hun liedje Veseniy Jazz. Deze Russische tweeling deed in Eurovisie Songfestival 2014 ook mee aan het Eurovisie Songfestival.

Kimberly - Goed (1)

Met het nummer ‘Goed’ bereikte Kimberly Nieuwenhuis in 2006 het podium in Boekarest. Ze eindigde destijds op een twaalfde plek. Ze gaat tegenwoordig door het leven als Kimberly Thompson. De zangeres is op dit moment te zien als Bulda in Die Eiskönigin - Das Musical in Hamburg. Dit is de Duitse musical-versie van Frozen. 

Sherefa - Hé, Hé, Hé (2)

Sherefa heeft haar zang- en danscarriére voortgezet door onder andere te spelen in musicals en mee te doen aan talentenjachten. Sherefa deed in 2014 mee aan The Voice Of Holland. In 2018 So You Think You Can Dance, waar ze 1e werd. In 2019 won ze het programma DanceSing. De 24-jarige zangeres zet zich ook in als ervaringsdeskundige voor het Our Life Project! dat is gericht op bestrijding van depressiviteit en eenzaamheid onder jongeren.

Nigel - Radar (3) 

Na de middelbare school volgde Nigel de opleiding Muziek aan de Herman Brood Academie. Hij werkte daarna aan reclames van o.a. McDonalds en MTV. In 2019 waagde hij een poging bij The Voice Of Holland. Tegenwoordig maakt hij ook veel remixes voor YouTubers. 

Noël - Geen Kinderliedjes (4) 

Na Noël haar Junior Songfestival deelname volgde ze zangles bij vocalcoach Babette Labeij. Tussen 2007 en 2013 volgde Noël lessen op het Junior Jazz College. Noël heeft in 2017 haar bachelor zang Jazz/Pop succesvol afgerond aan het Conservatorium van Utrecht. Tegenwoordig geeft ze haar eigen zanglessen en maakt ze zangvideo’s op Instagram. 

Wil je weten wat alle andere finalisten van vroeger nu aan het doen zijn? Elke dinsdag om 10:00 vind je hier een nieuw jaar!