Salvador Sobral (Portugal) - 2017
Bron: EBU / Andres Putting

Salvador Sobral (Portugal) - 2017

Biografie

Salvador Sobral wordt geboren op 28 december 1989 in Lissabon, Portugal. Op tienjarige leeftijd maakt Salvador, die voluit Salvador Vilar Braamcamp Sobral heet, zijn tv-debuut met een optreden in de Portugese tv-show Bravo Bravíssimo. Tien jaar later, in 2009, doet hij mee aan de Portugese versie van Idols. Hij schopt het tot de finale, waarin hij zevende wordt. Pas in 2016 volgt zijn debuutsingle Excuse Me.

Selectie

In 2017 doet Salvador Sobral mee aan Festival da Canção, de Portugese voorronde voor het Eurovisie Songfestival in Oekraïne. Er doen zestien acts mee. In de eerste halve finale op 19 februari 2017 eindigt Salvador op de tweede plaats achter de groep Viva La Diva, waarmee Salvador zich plaatst voor de finale.

Op 5 maart 2017 zijn er in de finale nog acht acts over. De winnaar wordt bepaald door een vakjury en de mensen thuis. Viva La Diva eindigt nu met hun nummer Nova Gloria als tweede, achter Salvador Sobral. Salvador wint Festival da Canção en mag Portugal met zijn nummer Amar Pelos Dois vertegenwoordigen.

Nummer

Het nummer Amar Pelos Dois gaat over liefdesverdriet na een relatiebreuk. De zanger smeekt in het lied zijn geliefde om bij hem terug te komen en weer van hem te houden. Het Portugeestalige jazznummer is geschreven en gecomponeerd door Luísa Sobral, de twee jaar oudere zus van Salvador Sobral.

Optreden