Måns Zelmerlöw (Zweden) - 2015
Bron: EBU

Måns Zelmerlöw (Zweden) - 2015

Biografie

Måns Zelmerlöw wordt geboren op 13 juni 1986 in Lund, Zweden. Al op jonge leeftijd is Måns met muziek bezig. Op de middelbare school is hij lid van het schoolkoor. In 2005 doet Måns mee aan de Zweedse versie van Idols, waarin hij vijfde wordt. Een jaar later doet hij mee aan het dansprogramma Let’s Dance.

In 2007 wil Måns voor Zweden naar het Eurovisie Songfestival. Hij doet mee aan de Zweedse voorronde Melodifestivalen en schopt het tot de finale, maar eindigt daarin op de derde plaats. Twee jaar later doet hij een nieuwe poging, maar dit keer wordt hij vierde. In 2010 presenteert Måns Melodifestivalen.

Selectie

In 2015 doet Måns Zelmerlöw voor de derde keer mee aan Melodifestivalen. Måns schopt het opnieuw tot de finale. Op 14 maart 2015 nemen de twaalf finalisten het tegen elkaar op. De winnaar wordt bepaald door elf internationale vakjury’s en het Zweedse publiek. Måns krijgt van zowel de jury’s als de kijkers de meeste stemmen, waardoor hij Zweden met het nummer Heroes mag vertegenwoordigen.

Nummer

Heroes gaat over pesten. Het lied beschrijft een gesprek tussen een vader en zijn zoon, die verdrietig is en zich eenzaam voelt. Zijn vader spoort hem aan om zijn tranen af te vegen en het leven te leven alsof er geen morgen is. Heroes is gemaakt door Anton Malmberg Hård af Segerstad, Joy Deb en Linnea Deb.

Optreden