Grethe & Jørgen Ingmann † (Denemarken) - 1963
Bron: YouTube

Grethe & Jørgen Ingmann † (Denemarken) - 1963

Biografie

Het duo Grethe & Jørgen Ingmann bestaat uit het Deense echtpaar Grethe (1938) en Jørgen Ingmann (1925). Grethe en Jørgen beginnen op jonge leeftijd hun muziekcarrière. Jørgen begint op 10-jarige leeftijd met vioolspelen. Als hij 16 jaar is, gaat hij in orkesten spelen. Grethe begint op 17-jarige leeftijd als achtergrondzangeres. Ze ontmoeten elkaar in 1955 en trouwen in 1956. In 1975 gaan ze uit elkaar.

Selectie

Op 24 februari 1963 gaat de Deense omroep DR via hun jaarlijkse voorronde Dansk Melodi Grand Prix op zoek naar hun inzending voor het Songfestival in Londen, het Verenigd Koninkrijk. Er treden acht acts aan. De 10-koppige vakjury kiest de winnaar. Elk jurylid heeft één, twee en drie punten te verdelen. Het echtpaar Grethe en Jørgen Ingmann weet met hun nummer Dansevise de nationale finale te winnen.

Nummer

Dansevise betekent ‘danslied’. De zangeres zingt over de liefde voor het dansen, in het bijzonder met haar geliefde. Het nummer is geschreven door Sejr Volmer-Sørensen en gecomponeerd door Otto Franker. Grethe en Jørgen hebben ook een Engelse versie van Dansevise gemaakt, genaamd I Loved You.

Optreden