Lys Assia † (Zwitserland) - 1956
Bron: YouTube

Lys Assia † (Zwitserland) - 1956

Biografie

Lys Assia wordt geboren op 3 maart 1924 in de Zwitserse plaats Rupperswil. De muziekcarrière van de zangeres, die eigenlijk Rosa Mina Schärer heet, begint in 1956 met haar deelname aan het Eurovisie Songfestival. In 1957 doet zij opnieuw mee met het Franstalige lied L'enfant que j'étais. In 2011 wil zij opnieuw meedoen aan het Songfestival, maar in de Zwitserse nationale finale wordt ze achtste.

Selectie

Lys wil in 1956 erg graag naar het Songfestival. Ze doet met vijf liedjes mee aan de Zwitserse voorronde Concours Eurovision. Lys doet ook mee aan de Duitse voorronde voor het Songfestival. Uiteindelijk weet ze de Zwitserse voorronde te winnen, waardoor ze haar vaderland mag vertegenwoordigen op het eerste Eurovisie Songfestival, dat plaatsvindt in theater Kursaal in de Zwitserse stad Lugano.

Nummer

Aan het eerste Eurovisie Songfestival doen slechts zeven mee: België, Duitsland, Frankrijk, Italië, Luxemburg, Nederland en Zwitserland. Ieder land doet met twee liedjes mee. Lys zingt eerst het Duitstalige Das alte Karussell en daarna het Franstalige Refrain. Met Refrain weet Lys het eerste Songfestival te winnen.

Optreden