Wie stuurt Nederland?: ‘Maan gaat zichzelf niet aanbieden, en terecht!’
Bron: YouTube

Wie stuurt Nederland?: ‘Maan gaat zichzelf niet aanbieden, en terecht!’

Geschreven door Redactie Laatste update:

Vincent en Daniël van Songfestival Update bespreken elke twee weken een potentiële inzending van Nederland voor het Eurovisie Songfestival 2022 in Italië.

Hoewel de data van het Eurovisie Songfestival 2021 officieel (er wordt gesproken over 10, 12 en 14 mei) nog niet bekend zijn, is het aftellen al een beetje begonnen. De belangrijkste vraag is nu: wie gaat ons land in gastland Italië vertegenwoordigen? Laten we even beginnen bij het begin. De selectieprocedure ziet er dit jaar iets anders uit dan de afgelopen twee edities van het Songfestival. Mensen kunnen zich tot en met 31 augustus zelf aanmelden bij AVROTROS mét een lied. De selectiecommissie met onder andere Cornald Maas en Jan Smit kiest daarna het totaalpakketje.

Al jaren gonst er één naam rond als potentiële inzending, die van Maan. Gaat het dit jaar dan éindelijk gebeuren? In 2017 sprak ik haar op de rode loper van het Gouden Televizier-Ring Gala. Ik vroeg haar of ze aan het Songfestival mee zou willen doen, haar antwoord: “Ik voel mij nog niet groot genoeg daarvoor, maar als ze mij überhaupt vragen dan zal ik er over nadenken.” Ik vind haar inmiddels zeker wel ‘groot genoeg’, maar ik betwijfel of het dit jaar gaat gebeuren. AVROTROS vraagt namelijk niemand, je moet jezelf aanbieden. Ik ben bang dat een grote artiest als Maan dat niet gaat doen. Die wil als nummer 1-optie worden benaderd, en terecht! Zelfs René le Blanc zou alleen mee willen doen als hij wordt gevraagd. De enige die zichzelf aanbiedt is Dries Roelvink, maar daar later meer over.

Daniël

Lekker dat we eindelijk weer gaan beginnen! Het speculeren is begonnen en ik ben heel benieuwd wie we na Duncan Laurence en Jeangu Macrooy naar het Songfestival in Italië mogen sturen. Het zal zeer waarschijnlijk een onbekende naam worden, want dat is het hele concept wat AVROTROS wilt hebben en waarom niet? Het heeft in 2019 goed uitgepakt met de overwinning van Duncan.

De naam van Maan roep ik ook al sinds ze bekend werd via The voice of Holland. Zij zou één van de gedroomde inzendingen van Nederland zijn. Ik snap dat ze destijds in 2017 zichzelf er nog niet groot genoeg voor vond, maar zoals jij al aangeeft is ze dat nu zeker wel. Ik denk ook dat zij met haar enthousiaste en spontane karakter ook in de smaak kan vallen bij het Songfestival-publiek. Natuurlijk is de kans niet groot dat de grote artiesten zichzelf aanmelden, maar als er een goede manager achter zou zitten zouden ze het zeker moeten proberen. Wat hebben ze immers te verliezen?

Vincent

Wie lijkt jou de ideale inzending voor Nederland? Laat het ons weten via Facebook!