Vanavond op tv: Hooverphonic strijd om finaleplaats in eerste halve finale
Bron: EBU

Vanavond op tv: Hooverphonic strijd om finaleplaats in eerste halve finale

Geschreven door Daniël Schalk

De 65ste editie van het Eurovisie Songfestival wordt vanavond afgetrapt met de eerste halve finale, waarin de Belgische inzending Hooverphonic zal strijden om een plek in de finale. Het wordt een lastige opgave, want volgens de bookmakers gaat het Hooverphonic niet lukken om een finaleplaats te bemachtigen.

De show wordt geopend door huidig titeldrager Duncan Laurence met Someone Else. The Roop van Litouwen, vorig jaar één van de grote favorieten, heeft de eer om als eerste land het podium te betreden. Met hun uptempo nummer Discoteque zorgen zij voor een heerlijke start van de halve finale.

Hooverphonic is vanavond als elfde aan de beurt, dat is rond 21:50 uur. Ook topfavoriet Destiny Chukunyere van Malta, die bij de bookmakers momenteel op de derde plaats staat, komt vanavond in actie. Zij is de laatste inzending die vanavond het podium in Ahoy zal betreden met het nummer Je Me Casse.

Als alle landen zijn geweest en de stembussen zijn geopend, verzorgt Davina Michelle een adembenemende pauzeact. De act The Power of Water gaat over de band van Nederland met het water. Het indrukwekkende optreden wordt afgewisseld met eerder opgenomen beelden bij de Deltawerken.

De startvolgorde van de eerste halve finale:

  1. Litouwen
  2. Slovenië
  3. Rusland
  4. Zweden
  5. Australië
  6. Noord-Macedonië
  7. Ierland
  8. Cyprus
  9. Noorwegen
  10. Kroatië
  11. België
  12. Israël
  13. Roemenië
  14. Azerbeidzjan
  15. Oekraïne
  16. Malta

Houdt songfestivalupdate.nl in de gaten voor het laatste nieuws. Volg ons ook op FacebookTwitter en Instagram én wordt lid van onze Facebook-groep om mee te praten!