Paul de Leeuw reageert op terugtrekken als host Eurovision Village
Bron: BNNVARA / Wessel de Groot

Paul de Leeuw reageert op terugtrekken als host Eurovision Village

Geschreven door Daniël Schalk

Paul de Leeuw trekt zich terug als presentator van de Eurovision Village omdat hij zich niet ‘thuis voelt’ in de opzet van het programma. Dat laat Paul de Leeuw via zijn management in een verklaring aan Songfestival Update weten. Vanaf vanavond zou Paul de dagelijkse talkshow Open Up Daily presenteren.

“Ik denk dat het nu niet het moment is om iets te zeggen ook om de focus op de show met Sofie van den Enk te houden. Ik ben ooit 1.5 jaar geleden gevraagd om het buitenprogramma in de fanzone te presenteren en dat is een verschil met het online-programma dat in twee weken met veel energie uit de grond is gestampt en waar ik me steeds minder thuis in ging voelen”, zegt de presentator tegen Songfestival Update.

Paul wordt vervangen door Sofie van den Enk. “Dan kan een ander dat beter doen en dat is Sofie. Daarom heb ik me in goed overleg met de organisatie teruggetrokken. Ik ben blij dat de NPO Astrid Joosten en mij heeft gevraagd een extra Op 1 uitzending te maken na de finale van het ESF op NPO 1”, aldus De Leeuw.

De organisatie liet gisteravond weten de keuze van Paul de Leeuw zeer te betreuren. “We vinden het jammer, maar hebben er uiteraard alle respect voor dat Paul deze beslissing heeft genomen. Het besluit is in goed overleg tot stand gekomen”, reageerde een woordvoerder tegenover Songfestival Update.

Houdt songfestivalupdate.nl in de gaten voor het laatste nieuws. Volg ons ook op FacebookTwitter en Instagram én wordt lid van onze Facebook-groep om mee te praten!