Internationale pers lovend over repetitie Jeangu Macrooy
Bron: AVROTROS / Rinse Fokkema

Internationale pers lovend over repetitie Jeangu Macrooy

Geschreven door Daniël Schalk

De internationale pers is erg enthousiast over de eerste repetitie van Jeangu Macrooy. De singer-songwriter valt in de smaak, zo blijkt uit een rondgang van Songfestival Update bij journalisten van internationale media. De staging wordt ‘artistiek’ genoemd en Nederland mag ‘TROTS’ zijn op hun inzending.

Hieronder enkele reacties van de internationale pers:

“Nederland heeft het goed gedaan. Ze hebben gekozen voor een multiculturele, muzikale en erg getalenteerde artiest. De boodschap ‘Je kan mij niet breken’ in het Engels en Sranan Tongo is geweldig. Een top-10 plek wordt lastig, omdat er veel goede liedjes zijn, maar ik weet zeker dat de vakjury’s de artistieke act en zijn zangkwaliteit zullen waarderen.”

- Daniel, sing-sang-song.com

“Dit is een prachtige, kleurrijke viering van Jeangu’s afkomst en het is sterk om te zien hoe iemand zijn identiteit omarmt op zo een groot podium. Ik hield al van het lied voordat ik het live had gezien tijdens de repetitie, maar Jeangu heeft het naar een nóg hoger niveau gebracht.”

- Rosie, That Eurovision Site

“Het is zeker een van de meest kleurrijke optredens op het Songfestival van dit jaar. Het voelt authentiek en ik durf wel te zeggen dat het anders is dan wat we ooit op het Eurovisie Songfestival hebben gezien. Ongeacht wat het resultaat ook zal zijn, het thuisland moet TROTS zijn.”

- Emil, Gwida.mt

“Goede staging, een erg charismatisch optreden van Jeangu - en zijn team - en een goede stem. Het is één van de weinige inzendingen die mijn aandacht pakt en weet vast ten houden. Jeangu kan de vloek van slechte inzendingen van gastlanden van de afgelopen jaren verbreken.”

- Mette, good-evening-europe.com

“Ik vind zijn stem erg goed. Met de koorstemmen erbij, is het erg harmonieus. Het is erg duidelijk dat het liedje een sterke boodschap brengt aan de kijkers. Het is een geweldig idee dat de tekst in het Engels achter hem te lezen is, hopelijk haalt dat mensen weg van de ‘broccoli’-gedachten.”

- Mikal Johansen, melodigrandprixfans.dk

“Jeangu’s stem klinkt als fluweel, ik kan de hele dag naar zijn warme tonen luisteren en het liedje is pure vrolijkheid. Ik hoop dat mensen er net zo overdenken op de dag van de finale.”

-Kris, Think About Eurovision

“Ik moet toegeven dat ik geen grote fan was van het liedje voorafgaand aan de repetities, maar na deze gezien te hebben, ben ik overtuigd. De sfeer die gecreëerd wordt past bij het liedje, Jeangu is een foutloze zanger en artiest. Desondanks zijn er wel een paar dingen die nog verbetert moeten. In elk geval ziet dit eruit alsof ze zo goed al klaar zijn voor de finale.”

- Gonzalo, Praviluta Eurovision

Houdt songfestivalupdate.nl in de gaten voor het laatste nieuws. Volg ons ook op FacebookTwitter en Instagram én wordt lid van onze Facebook-groep om mee te praten!