Vanavond op tv: SBS6 in teken van Songfestival met quiz en Beste Liedjes Van
Bron: Talpa / Reinier Bergsma

Vanavond op tv: SBS6 in teken van Songfestival met quiz en Beste Liedjes Van

Geschreven door Daniël Schalk

SBS6 staat de komende drie zaterdagavonden volledig in het teken van het Eurovisie Songfestival. In aanloop naar de muziekwedstrijd presenteert radio-dj Gerard Ekdom iedere zaterdagavond de Radio 10 Songfestivalquiz en zingt Jeroen van der Boom met verschillende gasten de grootste Songfestival-hits.

In de Songfestivalquiz spelen twee fanatieke duo’s een muzikaal bordspel. De kandidaten nemen het tegen elkaar op in verschillende muziekspellen. De duo’s krijgen de meest uiteenlopende vragen over het Songfestival. Wie vanaf de start als eerste de finish haalt, wint en gaat naar huis met een mooie prijs.

De Beste Liedjes Van…

Jeroen van der Boom keert weer terug op televisie met zijn muziekshow De Beste Liedjes Van. In de speciale Songfestival-reeks ontvangt de Nederlandse inzending van 2009 muzikale gasten, die liefhebber zijn van de grootste entertainmentshow op aarde óf Nederland in het verleden hebben vertegenwoordigd.

Onder andere Tino Martin, Ruth Jacott, OG3NE, Gerard Joling, Anita Meyer en Glennis Grace nemen plaats aan de witte piano van Jeroen en zingen hun favoriete Songfestival-liedjes. Iedere week is er ook een speciaal gastoptreden in de studio van een internationale winnaar van het Eurovisie Songfestival.

De Radio 10 Songfestivalquiz is vanaf vanavond, drie zaterdagen op rij, om 20:30 uur te zien op SBS6. Aansluitend is om 21:30 uur De Beste Liedjes van het Songfestival te zien op SBS6.