Melodifestivalen 2021: Dotter wederom naar de finale samen met Anton Ewald
Bron: SVT

Melodifestivalen 2021: Dotter wederom naar de finale samen met Anton Ewald

Geschreven door Nicole Joseph Laatste update:

Zweden-correspondent Nicole blikt elke week terug op Melodifestivalen, de nationale selectie van Zweden voor het Eurovisie Songfestival. Wie reist er voor Zweden af naar Rotterdam?

Dotter grijpt haar finale-kans opnieuw!

Vorig jaar liet Dotter al een sterke indruk achter op het Zweedse publiek en ook op Youtube werdt zij internationaal een hit met haar nummer "Bulletproof", waar zij mee op de tweede plaats eindigde. Dit jaar doet ze mee met het nummer "Little Tot" en verovert ze per direct een plaats in de finale! Zoals we dat van Dotter gewend zijn is het nummer voorzien van een indrukwekkende lichtshow, unieke outfits en een opvallende choreografie. Dit jaar heeft ze ook achtergronddansers meegenomen, die, hoe passend niet in deze tijd, mondkapjes dragen tijdens de show. Dotter schoot na haar optreden zaterdag omhoog in de voorspellingen bij de bookmakers van 12% naar 27%! Zal het genoeg zijn?

Anton Ewald overweldigd door finale plaats

De tweede kandidaat die afgelopen zaterdag een finale plaats heeft bemachtigd was Anton Ewald. Met zijn nummer "New Religion" zette hij een krachtig dansspektakel neer. Dit nummer heeft hij voor het grootste gedeelte zelf geschreven en ook de choreografie lag in zijn handen. Niet gek dus ook dat hij extra ontroerd was nadat hij te horen kreeg dat hij doorgaat naar de finale. Hij was zelfs zo van zijn stuk gebracht, dat hij bij zijn tweede opvoering (finalisten presenteren hun nummer op het eind van de aflevering altijd nog een keer) niet meer in staat was om het hele nummer te zingen. Hij heeft er in ieder geval van genoten, nu nog zien of het volk er hetzelfde over denkt! 

Frida Green krijgt met power ballad een tweede kans

Een opvallende, voor Melodifestival fans nog onbekende zangeres, dook zaterdag op met het nummer "Tears Run Dry". Deze power ballad zou omschreven kunnen worden als een Adele-like nummer en de extravagante gala jurk van Frida geven een nummer een krachtige nadruk. Een sterke stem en een intense lyrics, daar gaat Frida in de halve finale (andra chansen) een plaats in de finale proberen te veroveren.

Verassende wending: Eva en Ewa stelen de show

Eva Rydberg en Ewa Roos zijn een dynamisch duo die we niet snel meer zullen vergeten. Met hun swingende nummer "Rena Rama Ding Dong", wat verder geen specifieke betekenis heeft, verassen ze het Zweedse publiek en krijgen ze een tweede kans in de halve finale. De dames hebben bewezen dat leeftijd geen rol speelt als het gaan om swingen en zingen. Of het genoeg zal zijn om de finale te halen en Zweden te vertegenwoordigen in Rotterdam? De toekomst zal het ons leren. 

De bookmakers van deze week

Na haar optreden van afgelopen zaterdag is Dotter gestegen naar de eerste plaats. Spannend! Vorig jaar waren veel Zweedse kijkers teleurgesteld over het feit dat Dotter niet gewonnen had, wie weet zal ze haar trouwe fans dit jaar nog wel eens heel blij kunnen maken! Voor Anton Ewald ziet het er iets minder rooskleurig uit, op dit moment staat hij op de zevende plaats, maar dat zijn natuurlijk alleen maar voorspellingen!