Victoria - Bulgarije
Bron: EBU / Lora Musheva

Victoria - Bulgarije

Biografie

Victoria wordt in 1997 geboren in Bulgarije als Viktoria Georgieva. In 2015 maakt haar vaderland voor de eerste keer kennis met de jonge zangeres, die meedoet aan de Bulgaarse versie van X Factor. Victoria deed al drie keer eerder auditie voor het tv-programma, maar kwam toen voornamelijk door haar jonge leeftijd niet de eerste ronde door. In 2015 mag ze eindelijk meedoen en schopt ze het aardig ver. Na negen weken moet Victoria de talentenjacht helaas verlaten, slechts drie weken voor de finale.

Hoewel ze X Factor niet wint, krijgt ze wel een platencontract aangeboden bij Virginia Records, dat ze weigert. In 2016 tekent ze bij Monte Music, waar ze datzelfde jaar haar eerste eigen single Nishto Sluchayno uitbrengt. In 2017 besluit Victoria alweer bij het label te vertrekken. Een jaar later gaat ze tien dagen naar Amerika, waar zij haar eerste Engelse nummer I wanna know maakt, dat met 1 miljoen views een grote hit wordt.

Selectie

Op 25 november 2019 wordt bekend dat Victoria voor Bulgarije naar het Eurovisie Songfestival zal gaan. Samen met haar sponsor LigmaGroup maakt Victoria het nummer Tears Getting Sober, waarmee zij Bulgarije zou vertegenwoordigen in Rotterdam. Het nummer stijgt na de release op 7 maart 2020 bij de bookmakers naar de eerste plaats. Victoria lijkt de grootste kanshebber, totdat het Songfestival vanwege het coronavirus wordt afgelast. Victoria mag Bulgarije in 2021 alsnog vertegenwoordigen, maar moet vanwege haar favorietenrol in 2020 wel de hoge verwachtingen zien waar te maken.

Nummer

Victoria zal Bulgarije in 2021 vertegenwoordigen met het nummer Growing Up Is Getting Old. Victoria geeft op woensdag 10 maart 2021 een virtueel concert, waar zij in één uur vijf nummers van haar debuutalbum A Little Dramatic zingt. Aan het einde van de livestream maakt zij bekend dat Growing Up Is Getting Old haar Songfestival-nummer is. In 2020 was Victoria met haar nummer Tears Getting Sober de favoriet bij de bookmakers.

Videoclip