Directeur Ahoy: ‘Ruimte voor 2500 mensen na versoepeling coronamaatregelen’
Bron: Daniël Schalk

Directeur Ahoy: ‘Ruimte voor 2500 mensen na versoepeling coronamaatregelen’

Geschreven door Daniël Schalk

Met de verwachte versoepeling van de coronamaatregelen biedt Songfestival-locatie Rotterdam Ahoy ruimte voor 2500 bezoekers. Dat zegt Ahoy-directeur Jolanda Jansen tegen de NOS. Vanavond kondigt het kabinet versoepelingen aan, waaronder de opheffing van het maximumaantal bezoekers bij evenementen.

Tot nu toe was bij evenementen een groep van maximaal 30 bezoekers toegestaan, maar deze grens wordt hoogstwaarschijnlijk vanaf 1 juli helemaal opgegeven. Het maximumaantal bezoekers zal verdwijnen, zolang mensen 1,5 meter afstand van elkaar houden en er voorzorgsmaatregelen worden genomen.

Evenementenhal Ahoy kan straks 2500 mensen verwelkomen. Dat is nog altijd aanzienlijk minder dan de maximale capaciteit van 15.000 bezoekers. “Het wordt pas rendabel bij de helft of driekwart van de capaciteit, maar het is een substantiële stap die de sector weer perspectief biedt”, reageert Jansen.

De opheffing van het maximumaantal bezoekers bij evenementen is goed nieuws voor het Eurovisie Songfestival 2021, dat door deze versoepelingen volgend jaar gewoon kan plaatsvinden met publiek. Het Songfestival had dit jaar zullen plaatsvinden in Rotterdam, maar werd vanwege het coronavirus afgelast.