Jeangu Macrooy: ‘Winst had er met Grow in kunnen zitten’
Bron: AVROTROS / Anton Corbijn

Jeangu Macrooy: ‘Winst had er met Grow in kunnen zitten’

Geschreven door Daniël Schalk

Jeangu Macrooy denkt dat hij Nederland voor het tweede jaar oprij de overwinning had kunnen bezorgen. Dat zegt onze inzending in een interview in Het Parool. Jeangu had ons land dit jaar zullen vertegenwoordigen met zijn nummer Grow, maar vanwege het coronavirus werd het Songfestival gecanceld.

Jeangu had er veel vertrouwen in. “Volgens de bookmakers waren we de underdog, maar ik had echt vertrouwen dat we iets moois zouden neerzetten”, zegt Macrooy in het Amsterdamse dagblad. “Als mensen dan door het scherm de universele emotie herkennen, had er best eens winst in kunnen zitten.”

Artiesten mogen volgend jaar niet met dezelfde liedjes meedoen. AVROTROS koos Jeangu als inzending vanwege zijn nummer Grow, maar nu moet hij een nieuw nummer maken. “Nu staat het vast dat een van de liedjes die ik de komende maanden ga schrijven naar het Songfestival gaat”, zegt hij.

De druk is hoog, want over een jaar staat Jeangu op het podium in Rotterdam Ahoy met zijn nieuwe Songfestival-nummer. Jeangu moet Grow zien te overtreffen. “Ik probeer niet over de bestemming na te denken, maar weet wel dat het er aan het einde van het jaar moet zijn”, besluit de zanger in de krant.