Ticketverkoop Eurovisie Songfestival start volgende week

Ticketverkoop Eurovisie Songfestival start volgende week

Geschreven door Daniël Schalk

De eerste tickets voor het Eurovisie Songfestival 2020 gaan volgende week donderdag in de verkoop. Op donderdag 12 december worden via songfestival.nl (voor Nederland) en eurovision.tv (internationaal) kaarten voor twee halve finales, de finale en 6 generale repetities verkocht.

De NPO doet er alles aan om te voorkomen dat kaarten voor woekerprijzen worden doorverkocht. Kaarten worden op naam verkocht en hier wordt op gecontroleerd bij de entree van Ahoy in Rotterdam. Indien de naam niet overeenkomt, wordt de toegang tot de show geweigerd.

Waar de duurste tickets voor de finale in Tel Aviv 487 euro kostten, zal dat in Rotterdam 248,50 euro zijn. “Het prijsniveau van de tickets komt dichtbij de edities van 2012 en 2016 en kaarten zijn aanzienlijk goedkoper dan afgelopen keer in Tel Aviv”, zegt Executive Producer Sietse Bakker van het Songfestival.

Om het Eurovisie Songfestival, dat door de winst van Duncan Laurence volgend jaar in Nederland zal plaatsvinden, toegankelijk te maken voor een brede doelgroep stelt de gemeente Rotterdam gratis kaarten beschikbaar voor hun inwoners met een klein inkomen. Deze kaarten worden begin volgend jaar verloot.

Foto: Eurovision.tv