Wim Kieft vaker op Veronica na vertrek Dick Advocaat

Wim Kieft vaker op Veronica na vertrek Dick Advocaat

Geschreven door Daniël Schalk

Wim Kieft wordt analist bij alle Champions League-uitzendingen van Veronica. Nu Dick Advocaat de nieuwe trainer van Feyenoord wordt, heeft hij besloten voorlopig te stoppen met zijn tv-klussen. Kieft volgt de voormalig bondscoach op, zo laat Veronica Inside zojuist weten op hun website.

Kieft analyseerde al samen met Johan Derksen de Champions League-wedstrijden op de dinsdagavonden, maar gaat nu ook op de woensdagavonden met René van der Gijp de Champions League analyseren. Op woensdagavond is de presentatie in handen van Wilfred Genee.

Eerder vandaag werd bekend dat Advocaat de nieuwe trainer van Feyenoord wordt, waarna hij Veronica liet weten te zullen stoppen met zijn tv-werk. “Ik heb het altijd met heel veel plezier gedaan, maar vanuit Feyenoord is de wens neergelegd of ik wil stoppen met mijn tv-werkzaamheden, vertelde hij.

Dat Kieft de voetbaltrainer zou gaan opvolgen lag voor de hand, aangezien hij onder contract staat bij Veronica. Kieft mocht lange tijd niet aanschuiven bij VI, omdat hij een contract had bij Ziggo Sport. Wilfred, Johan en René wilde Wim graag weer aan tafel hebben en daarom bood Talpa hem een contract aan.

Foto: Talpa TV / Wessel de Groot