‘Gaststad Songfestival 2020 in Nederland uitgelekt’

‘Gaststad Songfestival 2020 in Nederland uitgelekt’

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

De gaststad van het Eurovisie Songfestival 2020 in Nederland is mogelijk uitgelekt. Op de officiële Songfestival-website Eurovision.tv stond woensdagavond korte tijd een pagina over Rotterdam, waarop te lezen was dat het Eurovisie Songfestival wordt gehouden in Ahoy Rotterdam.

Uitvoerend producent Sietse Bakker ontkent dat de gaststad is uitgelekt en denkt dat het om een neppe pagina gaat. “Het zal wel weer een mock-up zijn. Ik heb paar weken geleden ook al zoiets voorbij zien komen”, reageerde hij woensdagavond in de entertainmentshow RTL Boulevard.

Na enkele minuten online te hebben gestaan werd de pagina rond 19:15 uur offline gehaald, maar kwam om 19:30 uur weer online. Een paar minuten later werd de pagina weer offline gehaald, maar kwam daarna wéér online. Ondertussen is er ook een soortgelijke pagina over Maastricht opgedoken.

De pagina over Maastricht lijkt later te zijn aangemaakt, omdat er in eerste instantie geen foto bijstond. Later stond er wel een foto. “Ik denk dat de organisatie een rookgordijn probeert op te trekken door extra pagina's aan te maken, zodat er weer meer verwarring ontstaat”, zegt Luuk Ikink op Twitter.

Foto: Eurovision.tv