Topfavoriet Duncan Laurence door naar finale Songfestival

Topfavoriet Duncan Laurence door naar finale Songfestival

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Topfavoriet Duncan Laurence heeft zich namens Nederland geplaatst voor de finale van het Eurovisie Songfestival 2019. De singer-songwriter streed donderdagavond in de tweede halve finale van het Songfestival in Tel Aviv met Arcade om een plek in de grote finale van aanstaande zaterdag.

Naast Nederland zijn ook Noord-Macedonië, Albanië, Zweden, Rusland, Azerbeidzjan, Denemarken, Noorwegen, Zwitserland en Malta door naar de finale. Armenië, Ierland, Moldavië, Letland, Roemenië, Oostenrijk, Kroatië, Litouwen kregen niet genoeg stemmen voor de grote finale.

Duncan staat al sinds de release van Arcade de bookmakers bovenaan, maar de strijd is volgens de singer-songwriter nog niet gestreden. “Je hoopt natuurlijk te eindigen op nummer 1, maar ik ben nog steeds realistisch. Alles kan gebeuren”, zei de Nederlandse inzending in april tijdens Eurovision in Concert.

Tijdens de tweede halve finale in de Israëlische kuststad Tel Aviv maakte Duncan bekend dat hij na het Songfestival op tournee gaat door Europa. Dat vertelde de singer-songwriter na het sluiten van de lijnen in de greenroom. Welke landen Duncan zal aandoen tijdens zijn Europese tournee is nog niet bekend.

Morgen blikt Songfestival Update in een extra uitzending terug op de tweede halve finale. Vanuit Tel Aviv vertelt Dave Boomkens van Eurostory.nl over het optreden van Duncan Laurence en praat hij over de kansen van de topfavoriet in de finale, mocht hij een finaleplaats bemachtigen.

Foto: Eurovision.tv