Katja Schuurman en Tijl Beckand presenteren Gemaakt in Nederland

Katja Schuurman en Tijl Beckand presenteren Gemaakt in Nederland

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

Katja Schuurman gaat samen met Tijl Beckand Gemaakt in Nederland presenteren bij RTL4. In het nieuwe tv-programma gaat ze samen met Tijl op zoek naar de oorsprong van de Nederlandse merken.

Katja en Tijl gaan terug in de geschiedenis om te kijken hoe alle bekende merken zijn ontstaan en hoe een product precies gemaakt wordt. Katja die een jaar geleden de overstap maakte naar RTL maakte het nieuws bekend in het AD.

"Pas tien jaar geleden werd duidelijk dat het moedergist van Heinekens lagerbier uit Patagonië komt. Ik ga daar met de wetenschapper die dit ontdekte, op pad. Sta je ineens met de ‘moeder’ van Heineken in je hand. Wij vangen in die zoektocht ook alle persoonlijke verhalen eromheen. Gerard Heineken was bijvoorbeeld nog minderjarig toen hij de brouwerij begon met geld dat hij leende van zijn moeder."

Tijl Beckand ging voor het programma onder andere naar Italië. De plek waar het zoethout vandaan komt waar Venco drop van maakt. Katja werkt nog aan een aantal nieuwe programma's, voor zowel televisie als Videoland.

Gemaakt in Nederland is vanaf maandag 13 mei om 21.30 uur te zien bij RTL4.

Foto: Roland J.Reinders