Madonna treedt op bij het Eurovisie Songfestival

Madonna treedt op bij het Eurovisie Songfestival

Geschreven door Sebastiaan Boers

De Queen of Pop, Madonna, gaat optreden bij de finale van het Eurovisie Songfestival. Dat nieuws werd maandag bevestigd. Het was een lange tijd onduidelijk dat de zangeres zou gaan doen. Maar nu is er dan eindelijk duidelijkheid. Op 18 mei zal zij te zien en te horen zijn in Israël.

De zangeres heeft veel hits op haar naam staan. Zo is zij bekend van onder andere Holiday, Vogue, Like A Prayer en Hung Up. Met Justin Timberlake en Timbaland maakte zij de hit 4 Minutes. Ook werkte Madonna samen met Britney Spears. Zij brachten samen de single Me Against The Music uit.

De kans is groot dat Madonna met een nieuwe single op gaat treden. Hetzelfde deed Justin Timberlake ook. De zanger liet in 2016 zijn (toen) nieuwe single, Can’t Stop The Feeling, horen. Het zorgde er mede voor dat de zanger een wereldhit scoorde. Later werd zijn single ook nog gebruikt in de animatiefilm Trolls.

De finale van het liedjesfestijn vindt dit jaar plaats in Tel Aviv. In 2018 wist Israël te winnen dankzij de Toy van Netta. Met de overwinning van Netta, haalde zij ook het Eurovisie Songfestival naar haar land. Voor Nederland zal Duncan Laurence aantreden in de tweede halve finale. Deze zal plaats vinden op donderdag 16 mei. Met zijn inzending, Arcade, maakt hij kans op een finaleplek. Het lijkt vrijwel zeker te zijn dat Duncan de finale gaat halen. De bookmakers denken namelijk dat Duncan de finale gaat winnen.

Mocht Duncan inderdaad winnen, dan vindt het Eurovisie Songfestival 2020 in Nederland plaats. Of het ook allemaal gaat gebeuren is nog even afwachten. Wel staat vast dat iedereen fan is van de Nederlandse Duncan. De videoclip op YouTube is inmiddels al door meer dan vier miljoen mensen bekeken. De grens van vijf miljoen views is al in zicht.

In 2018 verscheen er een speciale Summer Song editie over Madonna. Hierin kwamen allerlei zomerse hits van de zangeres voorbij. Deze speciale editie is hier nogmaals te lezen.

Foto: Screenshot YouTube