Eén geeft kijkje achter de schermen bij hulpdiensten

Eén geeft kijkje achter de schermen bij hulpdiensten

Geschreven door Pieter Jongsma

De Vlaamse zender Eén geeft een uniek kijkje achter de schermen bij de hulpdiensten in De Noodcentrale. In het derde seizoen van het programma werpt het een blik op het kloppende hart van de hulpdiensten. Deze keer komen de calltakers uit Oost-Vlaanderen, Brussel en Limburg aan bod.

Ook deze keer werden de makers weer bij de keel gegrepen door de intensiteit en diversiteit van de oproepen: van reanimaties en zware verkeersongevallen tot gewelddadige overvallen. Maar ook de eigenheid van elke regio is hoorbaar: van anderstalige bellers en de verkeersproblemen in Brussel tot loslopende everzwijnen in Limburg, de calltakers staan overal paraat om de bellers 24/24 bij te staan.

Mik Cops, programmamaker van productiehuis De chinezen: "We zijn heel blij dat we in dit derde seizoen het werk van de operatoren in Gent, Hasselt en Brussel mochten volgen. Bij de 101 in Brussel voelden we de gelaagdheid van de grootstad. Maar we werden evengoed verrast door de diversiteit aan oproepen in Hasselt, en dat deed plezier, want op voorhand hadden we geen idee wat we daar mochten verwachten."

De straffe verhalen uit de noodcentrales van de politie, brandweer en ambulance worden internationaal opgepikt. Verschillende landen, waaronder Frankrijk, Nederland, Duitsland en zelfs Australië, kwamen ondertussen al met een eigen versie van het programma.

De noodcentrale: vanaf 15 april elke maandag om 20.40 uur op Eén.

Foto: VRT