Max & Anne vanavond in finale Junior Songfestival

Max & Anne vanavond in finale Junior Songfestival

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Max en Anne vertegenwoordigen Nederland vanavond in de finale van het Junior Eurovisie Songfestival 2018 in Minsk, Wit-Rusland. Het duo zou het ‘superleuk’ vinden om te winnen, maar zijn daar niet mee bezig. “Het zou superleuk zijn, maar al worden we 20ste”, zei Anne donderdag.

Met het nummer Samen nemen Max & Anne, die afgelopen september de Nederlandse voorronde wonnen, het vanmiddag op tegen 19 andere landen. Er doen dit jaar een recordaantal van 20 landen mee aan het Junior Eurovisie Songfestival, dat dit jaar voor de zestiende keer wordt gehouden.

Songfestival Update sprak afgelopen donderdag met Max & Anne over de voorbereidingen, hun verwachtingen en de concurrentie. “Ik keek het ook al heel erg lang en ik vond het superleuk altijd en het leek mij altijd leuk om daar te staan. Maar ik had nooit gedacht dat het ook zou lukken”, vertelde Max.

Nederland is vanmiddag in de grote finale als zesde land aan de beurt. De startvolgorde werd afgelopen maandag na de openingsceremonie bekendgemaakt. “We hadden liever in het tweede blok, dus boven de 10 of liever 13”, zei Anne. Max vulde haar aan: “Ja 13 of 14. Maar 6 is ook wel prima.”

Het duo ontmoette hun concurrenten maandag op de openingsceremonie voor de eerste keer, maar zien hun niet als ‘aartsvijanden’. “Wij zagen ze gewoon als goede vrienden van ons en ze zijn echt super lief allemaal”, vertelde Anne. “We gaan niet met elkaar om alsof we een wedstrijd aan het doen zijn.”

De winnaar van het Junior Songfestival wordt voor 50% bepaalt door de kijkers thuis. Sinds vrijdag tot aan de start van de liveshow vanmiddag kan er op junioreurovision.tv gestemd worden. Vanavond start na het laatste optreden de tweede stemronde voor 15 minuten. De andere 50% wordt bepaald door de vakjury’s

Vorig jaar eindigde Nederland met de boyband FOURCE op de vierde plaats. FOURCE kreeg de meeste stemmen van de mensen thuis, maar dat was uiteindelijk niet genoeg voor de winst. Het Junior Songfestival 2017 werd gewonnen door de Russische inzending Polina Bogoesevitsj met haar nummer Wings.

Bekijk hier het volledige interview met Max & Anne in Songfestival Update:

Het Junior Eurovisie Songfestival is vanmiddag om 16:00 uur te zien bij AVROTROS op NPO Zapp.

Foto: Junior Eurovision