Auto rijdt gebouw De Telegraaf binnen

Auto rijdt gebouw De Telegraaf binnen

Geschreven door Daniël Schalk

In Amsterdam is vannacht een auto het gebouw van de Telegraaf Media Groep (TMG) binnengereden, de auto vloog daarna in brand. Rond 4:00 uur ‘s nachts reed de auto met hoge snelheid tegen het gebouw aan. Na de botsing met de gevel vloog de auto in brand.

In het pand van TMG zit onder meer de reactie van De Telegraaf gevestigd. “We gaan door met ons werk. We laten ons niet intimideren”, zei hoofdredacteur Paul Jansen van De Telegraaf in een eerste reactie. De politie gaat ervan uit dat de bestelauto het gebouw van TMG met opzet ramde.

Minister-president Mark Rutte noemt de actie tegen De Telegraaf ‘een klap in het gezicht van de vrije pers en de Nederlandse democratie’. De minister-president heeft inmiddels ook contact gehad met hoofdredacteur Paul Jansen van De Telegraaf en hem en zijn collega’s van het dagblad sterkte gewenst.

Het pand van TMG zit gevestigd aan de Basisweg in Amsterdam, vlakbij station Sloterdijk. Vorige week werd ook al het pand van uitgeverij Pijper Media beschoten. Agenten troffen ter plaatse een antitankwapen aan. Pijper Media zit gevestigd aan de aan de Teleportboulevard, ook vlakbij station Sloterdijk.

Foto: Telegraaf Media Groep