Maak kennis met de inzendingen van het Songfestival 2018

Maak kennis met de inzendingen van het Songfestival 2018

Geschreven door Vincent Popken Laatste update:

De 63ste editie van het Eurovisie Songfestival komt steeds dichterbij! Het Eurovisie Songfestival 2018 wordt gehouden in Lissabon en langzamerhand worden steeds meer inzendingen en nummers bekendgemaakt. Waylon gaat Nederland vertegenwoordigen op het Songfestival en om alvast goed voorbereid te zijn lees je in dit artikel wie alle 42 concurrenten van Waylon zijn. 

ALBANIË

Naam: Eugent Bushpepa

Nummer: Mall

De 33-jarige Eugent Bushpepa mag voor Albanië naar Lissabon. De zanger won in de voorronde van zijn land met het lied Mall. Eugent krijgt een moeilijke taak, want uit de vijf laatste jaren haalde Albanië slechts één maal (in 2015) de finale.

 

ARMENIË

Naam: Sevak Khanagyan

Nummer: Qami

Armenië stuurt de 30-jarige Sevak Khanagyan naar Portugal met het lied Qami. De Armeens-Russische zanger deed in 2015 mee aan de Russische Voice of Holland en won in 2016 de Oekraïense versie van X-Factor. Sinds 2017 is hij één van de coaches van de Armeense Voice of Holland.

 

AUSTRALIË

Naam: Jessica Mauboy

Nummer: #We Got Love

Jessica Mauboy zal Australië, dat voor de vierde keer mee mag doen, vertegenwoordigen in Lissabon. In 2014 was de zangeres al te zien op het Eurovisie Songfestival als interval-act. Ze raakte bekend in eigen land door in 2006 als tweede te eindigen in Australian Idol en is inmiddels uitgegroeid tot een van Australiës meest populaire artiesten.

 

AZERBAIJAN

Naam: AISEL

Nummer: X My Heart

Aysel Mammadova, bekend onder haar artiestennaam AISEL, zal Azerbeidzjan vertegenwoordigen. De zangeres is voornamelijk actief in de jazzwereld en heeft al opgetreden op een aantal muziekfestivals, zowel lokaal als internationaal. Naast zangeres is ze ook pianist en componist.

 

BELGIË

Naam: Sennek

Nummer: A Matter Of Time

De 27-jarige Laura Groeseneken, beter bekend onder haar artiestennaam Sennek, werd intern geselecteerd door de Belgische omroep VRT. Op muzikaal gebied is Laura al geruime tijd bezig met verschillende muziekprojecten. Naast zingen speelt ze ook piano, schrijft ze nummers, geeft ze zangles en is de zangeres visual merchandiser bij IKEA.

 

BULGARIJË

Naam: Equinox

Nummer: Bones

De groep Equinox zal Bulgarije vertegenwoordigen met het lied Bones. De groep Equinox bestaat uit Zhana Bergendorff, Georgi Simeonov, Johnny Manuel, Trey Campbell en Vlado Mihailov. Bulgarije wil,  na twee jaar in de top vijf geëindigd te zijn, dit jaar echt voor de winst gaan. Het nummer Bones is o.a. gecomponeerd door Borislav Milanov, die ook bij het nummer voor Oostenrijk betrokken was.

 

CYPRUS

Naam: Eleni Foureira

Nummer: Fuego

Zangeres Eleni Foureira zal Cyprus vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival. Foureira begon haar carrière in 2007 als lid van de Griekse meidengroep Mystique. Nadat de groep in 2009 uit elkaar ging, startte ze in 2010 een solocarrière met de release van haar eerste album. Foureira zal Cyprus vertegenwoordigen met het nummer Fuego.

 

DENEMARKEN

Naam: Rasmussen

Nummer: Higher Ground

Zanger Rasmussen gaat voor Denemarken met zijn nummer Higher Ground naar Lissabon. Rasmussen, die eigenlijk Jonas Flodager Rasmussen heet, treedt in Denemarken vooral op met zijn coverband Hair Metal Heröes. Ook heeft de zanger in verschillende grote musicals in Denemarken gespeeld en geeft hij les op de Performing Arts School, de culturele school van de Deense stad Viborg.

 

DUITSLAND

Naam: Michael Schulte

Nummer: You Let Me Walk Alone

Michael Schulte wist de voorrondes in zijn land te winnen met zijn nummer You Let Me Walk Alone. Met dit nummer staat Michael op 12 mei direct in de finale op het Eurovisie Songfestival in Lissabon. Voor Michael staat er veel op het spel. Hij moet er voor gaan zorgen dat Duitsland weer gaat scoren op het Eurovisie Songfestival. De laatste jaren eindige Duitsland vaak onderaan.

 

ESTLAND

Naam: Elina Nechayeva

Nummer: La Forza

Elina Nechayeva mag Estland vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival in Lissabon. Ze is van oorsprong Russisch en deed in 2017 ook al mee aan de nationale voorronde in haar land. In december 2017 veranderde ze haar artiestennaam van Elina Netšajeva in Elina Nechayeva.

 

FINLAND

Naam: Saara Aaalto

Nummer: nog niet bekend

Saara Aalto mag Finlandvertegnwoordigen tijdens het Eurovisie Songfestival 2018 in Lissabon. Het is de allereerste keer ooit dat de Finse kandidaat achter gesloten deuren werd geselecteerd. Saara Aalto werd vorig jaar tweede in The X Factor UK en er ging een gerucht dat Aalto was gevraagd voor de nationale voorronde van het Verenigd Koninkrijk. De zangeres werd ook al twee keer tweede in de nationale finale van Finland voor het Songfestival in 2011 en in 2016.

 

FRANKRIJK

Naam: Madame Monsieur

Nummer: Mercy

Het duo Madame Monsieur, bestaand uit Emilie Satt en Jean-Karl Lucas, zal Frankrijk dit jaar vertegenwoordigen op het Songfestival. In 2015 werdd het duo ook in het dagelijks leven een duo  door te trouwen. Hun lied Mercy vertelt het verhaal van een meisje dat geboren wordt op een vluchtelingenboot.

 

GEORGIË

Naam: Iriao

Nummer: nog niet bekend

Georgië zal dit jaar op het Eurovisie Songfestival vertegenwoordigd worden door de band Iriao. David Malazonia, de oprichter van Iriao, wordt in Georgië beschouwd als een van de eerste Georgische componisten die jazz en Georgische volksmuziek combineerde. Hij componeert al 30 jaar muziek voor theater en televisie, maar ook voor musici en bands in zowel Georgië als Duitsland.

 

GRIEKENLAND

Naam: Gianna Terzi

Nummer: Oneiro mou

Zangeres Gianna Terzi zal Griekenland vertegenwoordigen op in Lissabon. Griekenland zou  in hun nationale voorronde hun inzending kiezen, maar de Griekse omroep ERT heeft de voorronde geschrapt en intern gekozen voor de 36-jarige Terzi.

 

HONGARIJE

Naam: AWS

Nummer: Viszlat Nyar

De metal groep AWS mag Hongarije vertegenwoordigen in Lissabon met het lied Viszlat nyar. De band bestaat uit Bence Brucker, Dániel Kökényes, Örs Siklósi, and Áron Veress en werd opgericht in 2006. Hun muziekvideo's bevatten vaak naast elkaar geplaatste beelden van geweld en beroemdheden om problemen aan het licht te brengen waarmee de wereld wordt geconfronteerd.

 

KLIK HIER OM NOG MEER INZENDINGEN TE BEKIJKEN

Foto's: Eurovision.tv