Joost Vullings nieuwe politiek commentator EenVandaag

Joost Vullings nieuwe politiek commentator EenVandaag

Geschreven door Pieter Jongsma

Joost Vullings is de nieuwe politiek commentator van EenVandaag. Hij zal in het programma dagelijks politieke duiding geven op de verschillende platforms, televisie, radio en online, van het actualiteitenprogramma. Radio EenVandaag besteedt sinds begin dit jaar iedere uitzending een half uur aan politiek, maar ook op televisie en online is het een belangrijk thema.

Joost Vullings is een journalistiek zwaargewicht met een breed netwerk in politiek Den Haag en daarbuiten. Door zijn jarenlange ervaring als politiek verslaggever en duider bij de NOS is Vullings als geen ander in staat om politiek nieuws en achtergronden te brengen en te becommentariëren.

Joost Vulling kijkt uit naar zijn nieuwe rol bij EenVandaag: "Politiek begrijpelijk en toegankelijk maken voor een groot publiek vind ik enorm belangrijk. EenVandaag ook. Niet alleen op televisie, maar ook op radio en online. Mooier kan voor mij dus eigenlijk niet. Ik heb enorm veel zin om met alle energie bij EenVandaag aan de slag te gaan."

Rene van Brakel, hoofdredacteur van EenVandaag, is blij met de komst van Vullings: "Met Joost haalt EenVandaag een zeer ervaren politieke commentator in huis. We zijn er trots op dat hij zijn uitgebreide kennis en ervaring vanaf april gaat inzetten voor EenVandaag en AVROTROS. Met zijn toegankelijke, alerte analyses en zijn prettige no-nonsens vertelstijl is Joost een prima match met het programma. We kijken uit naar zijn komst."