Ilse DeLange in Amerikaanse serie Nashville

Ilse DeLange in Amerikaanse serie Nashville

Geschreven door Pieter Jongsma

Ilse DeLange is binnenkort te zien in de Amerikaanse televisieserie Nashville. Dat maakte de zangeres bekend in De Wereld Draait Door. DeLange is te zien in het laatste seizoen van de serie. “Ik ben er op het nippertje bij, maar dat maakt me niet uit. Ik had het prachtig gevonden als ik alleen al door het beeld had mogen lopen."

De Countryzangeres weet nog niet in hoeveel afleveringen ze te zien is. "In elk geval vier afleveringen, maar misschien wel zeven", zo liet ze weten in De Wereld Draait Door. Voor een rol in de serie heeft ze veel moeite moeten doen. Zo sprak ze met verschillende mensen uit de muziekindustrie.

Vervolgens sprak ze met T. Bone Burnett diens vrouw de serie produceert waarvan ze niks afwist. "Ik wist niet dat zijn vrouw de serie produceerde", zo vertelt ze. Dankzij de zanger heeft ze vervolgens een rol gekregen in de serie. DeLange maakt in de serie gebruik van haar jureer talent, voorheen nog coach bij The Voice of Holland nu op de set speelt ze ook jury in een talentenjacht show. “in de serie heet ik Ilse, Ilse de Wit. Zij is een jurylid bij een talentenshow".

Voor de serie moest ze nog wel gewoon auditie doen laat ze weten. “Daar was ik echt heel zenuwachtig voor. Ik kreeg een script opgestuurd en moest heel boos worden in de serie. Ik ga ook liedjes zingen in de serie.” De opnames voor het laatste seizoen van de Amerikaanse serie Nashville starten volgende weeek.

Foto: RTL / William Rutten