SBS6 trekt noodgedwongen stekker uit Utopia

SBS6 trekt noodgedwongen stekker uit Utopia

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

De langstlopende realityserie terwereld Utopia stopt per 1 juni 2018. Dat heeft SBS6 laten weten. Na viereneenhalf jaar en 1149 afleveringen komt er op 1 juni 2018 een einde aan de langstlopende dagelijkse realityserie ter wereld.

Het spraakmakende SBS6-programma moet noodgedwongen haar poorten sluiten en dus komt er een einde aan de avonturen van tientallen inwoners die Utopia de afgelopen jaren hebben bevolkt. Zojuist zijn de inwoners hiervan op de hoogte gebracht.

In tegenstelling tot voorgaande jaren wordt er eind 2017 geen Utopiaan van het jaar verkozen. In plaats daarvan doen de huidige inwoners mee aan de grootste verkiezing die Utopia tot nu toe heeft gekend en verlaat één inwoner op vrijdag 1 juni 2018 de loods als dé grote winnaar.

Op 31 december 2013 ging Utopia onder grote belangstelling van start. Het oorspronkelijke plan was om in één jaar een ideale wereld te creëren op een verlaten terrein bij Laren. Vier jaar lang hebben de inwoners gebouwd, discussies gevoerd, ruzie gemaakt, geëxperimenteerd en niet in de laatste plaats ook heel veel plezier gehad. Het was vallen en opstaan en de kale omgeving veranderde in een bruisende mini-samenleving voorzien van alle gemakken en luxe.

"Het huurcontract met de provincie Noord-Holland is na het eerste, tweede en derde jaar wegens het succes van Utopia steeds verlengd. Helaas is het niet mogelijk om het Utopia-terrein nog langer te huren. Vanaf juni 2018 wordt de loods afgebroken en krijgen de dieren een ander onderkomen." Zo laat de zender weten.

 

Er is nog wel gekeken naar een oplossing. "SBS6 en producent Talpa hebben overwogen om Utopia te verhuizen naar een andere locatie, maar er is voor gekozen om dat niet te doen."

Utopia is iedere werkdag van 19.30 tot 20.00 uur te zien bij SBS6. Vanaf 1 januari 2018 wordt Utopia elke werkdag een uur lang uitgezonden van 19.00 tot 20.00 uur. Op 1 juni 2018 vindt er een grote spectaculaire finale plaatst.

Foto: SBS