FOURCE vanmiddag in internationale finale Junior Songfestival

FOURCE vanmiddag in internationale finale Junior Songfestival

Geschreven door Daniël Schalk

De boyband FOURCE zal Nederland vanmiddag vertegenwoordigen tijdens de internationale finale van het Junior Eurovisie Songfestival. De boyband, bestaande uit Niels, Ian, Jannes en Max, won afgelopen september de nationale finale en mag Nederland daarom vanmiddag vertegenwoordigen.

FOURCE zal het vanmiddag in gastland Georgië opnemen tegen 15 andere landen. Portugal, dat dit jaar de volwassenversie van het Junior Songfestival won, keert dit jaar na een afwezigheid van tien jaar weer terug op het Junior Songfestival en zal worden vertegenwoordigd door Mariana Venâncio.

Dit jaar kunnen tv-kijkers voor het eerst gratis stemmen via de website van het Junior Songfestival. Ook kan je dit jaar op je eigen land stemmen. De eerste stemronde loopt sinds 24 november en duurt tot aan het begin van de show. De tweede ronde begint vanmiddag als het laatste land heeft opgetreden.

De stemmen van de mensen thuis tellen voor 50 procent mee. De andere helft wordt bepaald door de vakjury’s van alle deelnemende landen. Stemmen kan nog tot ongeveer 16:00 uur via junioreurovision.tv. Vanmiddag hebben de mensen thuis na het laatste optreden 15 minuten tijd om te stemmen.

Volgens ‘Songfestival Update’, de Songfestival-rubriek van Showbizznetwork TV, maken de vijf landen Servië, Italië, Polen, Australië en Malta vanmiddag de meeste kans op de overwinning. ‘Songfestival Update’ blikte afgelopen maandag vooruit op de internationale finale van het Junior Songfestival.

Bekijk hieronder de aflevering van ‘Songfestival Update’ van afgelopen maandag terug:

Het Junior Eurovisie Songfestival is vanmiddag om 16:00 uur te zien bij NPO Zapp op NPO 3.

Foto: AVROTROS