Contract Jochem van Gelder bij SBS6 wordt niet verlengd

Contract Jochem van Gelder bij SBS6 wordt niet verlengd

Geschreven door Daniël Schalk

Het contract van Jochem van Gelder bij SBS6 wordt niet verlengd. Het besluit om het contract niet te verlengen is gebeurd in goed overleg met de televisiezender, dat zegt de voormalige Praatjesmakers-presentator vannacht in het WNL-radioprogramma Nu Al Wakker op NPO Radio 1.

“Ik kan er niet meer de programma’s presenteren die ik graag wil presenteren”, zegt Van Gelder in gesprek met radiopresentator Wieger Hemmer. Jochem was jarenlang een van de grootste tv-sterren van de Publieke Omroep, toen hij het succesvolle Praatjesmakers presenteerde.

In 2010 vertrok Jochem bij de KRO, om in 2012 aan de slag te gaan voor SBS6. Momenteel presenteert hij alleen Lachen om Home Video’s. “Lachen om Home Video’s is een hartstikke leuk programma, maar het is niet het programma waarvoor ik 27 jaar televisie heb gemaakt om het te bereiken”, zegt hij.

Van Gelder laat in het interview, dat aankomende nacht te horen is op NPO Radio 1, weten dat hij in de toekomst graag zelfstandiger wil werken. “Ik vind het lastig om een format te krijgen en dat je het vervolgens gewoon moet doen. Ik ben iets te kieskeurig en eigenwijs daarvoor”, aldus de presentator.

Jochem heeft bij SBS6 onder meer de programma’s Alles Kids, Pas Oplichters!, Het Beste Idee van Nederland, Bonje Met De Buren en We Are Family gepresenteerd. In 2015 nam hij de presentatie van Lachen om Home Video’s over van Hans Kraay jr., die dat jaar besloot te vertrekken bij de televisiezender.

Het interview met Jochem van Gelder is vannacht tussen 04:00 uur en 06:00 uur te horen in de rubriek ‘Er is er een jarig’ in het radioprogramma Nu Al Wakker van WNL op NPO Radio 1.

Foto: SBS/Elvin