Zondag met Lubach maakt kans op twee tv-beelden

Zondag met Lubach maakt kans op twee tv-beelden

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Het satirische VPRO-programma Zondag met Lubach maakt kans op twee tv-beelden, dé televisievakprijzen waarmee makers elkaar jaarlijks eren voor hun werk. De eerste nominaties voor de tv-beelden 2017 werden zondagmiddag bekendgemaakt in Carlo’s TV Café op RTL4.

In totaal worden er dit jaar in negentien categorieën prijzen uitgereikt. Zondag met Lubach is genomineerd in de categorieën Beste amusement en Beste actuele programma. BNN-VARA is maar liefst 14 keer genomineerd, gevolgd door de VPRO (12 nominaties), de NTR (10) en RTL4 (9).

Arjen Lubach neemt het in de categorie Beste amusement op tegen Geer & Goor: Zoeken Een Hobby! (RTL4) en MINDF*CK (AVROTROS). In de categorie Beste actuele programma zijn naast Zondag met Lubach ook 5 Jaar Later (NTR) en Floortje terug naar Syrië (BNN-VARA) genomineerd.

In de categorie Beste grote showprogramma zijn All You Need Is Love (RTL4), Dance Dance Dance (RTL4) en The Roast of Gordon (Comedy Central) genomineerd en Chantal Janzen, Eva Jinek en Matthijs van Nieuwkerk maken dit jaar kans op het tv-beeld in de categorie Beste presentator.

Ik Vertrek (AVROTROS), The Amsterdam Project (RTL4) en The Island (Net5) maken kans op het tv-beeld voor Beste reality en voor Beste dramaserie zijn A’dam – E.V.A. (NTR / VARA / VPRO), Als de dijken breken (EO) en Vechtershart (BNN) genomineerd. #BOOS maakt kans op het tv-beeld voor Beste online video.

De tv-beelden worden dinsdag 28 maart uitgereikt. Morgen, 27 februari, wordt de Beeld en Geluid Oeuvre Award al uitgereikt. Voorgaande jaren konden alleen klanten van Ziggo de uitreiking van de tv-beelden volgen. Of de uitreiking dit jaar wel op landelijke televisie wordt uitgezonden is niet bekend.

Bekijk Zondag met Lubach op TVblik.nl/zondag-met-lubach

Foto: VPRO