Marieke Elsinga volgt Luuk Ikink op in RTL Late Night

Marieke Elsinga volgt Luuk Ikink op in RTL Late Night

Geschreven door Daniël Schalk

Marieke Elsinga neemt de plek van Luuk Ikink als sidekick van Humberto Tan in RTL Late Night over. Vanaf maandag 29 augustus is de voormalig Qmusic-dj elke avond te zien in RTL Late Night met actuele bijdrages en neemt ze op haar eigen wijze de opmerkelijke zaken van de dag door.

Begin augustus werd al bekend dat Marieke zou vertrekken bij Qmusic. Ze vertelde dat ze een aanbod had gekregen die ze niet kan laten lopen. Toen ze vrijdag 5 augustus haar laatste radio-uitzending presenteerde zei Qmusic: “Veel plezier met je nieuwe uitdaging op tv!”

Marieke won in 2013 de tweede editie van Qcollege, het opleidingstraject van Qmusic. Sinds juni 2014 presenteerde ze een radioprogramma in het weekend. Ook ging ze voor Mattie & Wietze de straat op als verslaggeefster. Naast haar programma’s op Qmusic werkte ze ook voor RTV NH.

Luuk Ikink vervulde de rol van sidekick van Humberto Tan sinds het begin van RTL Late Night in augustus 2013. Luuk verruilt RTL Late Night voor de rol van co-presentator bij RTL Boulevard. Daarnaast blijft Ikink het gezicht van het populairwetenschappelijke programma Galileo op RTL5.