‘EBU wil Eurovisie Songfestival uitbreiden’

‘EBU wil Eurovisie Songfestival uitbreiden’

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Songfestival-organisator European Broadcasting Union (EBU) heeft plannen om het Eurovisie Songfestival in de toekomst uit te breiden. Songfestival-producent Johan Bernhagen heeft tegen de Zweedse publieke omroep SVT gezegd dat er ‘ambitieuze plannen’ zijn voor de uitbreiding.

Het EBU zou graag meer niet-Europese landen mee laten doen aan het Eurovisie Songfestival. Het niet-Europese land Australië heeft de afgelopen twee jaar ook meegedaan aan het Eurovisie Songfestival en dat zou een voorzichtige test zijn met de deelname van niet-Europese landen.

Volgens Bernhagen is het Songfestival ook buiten Europa erg populair en daar moet de organisatie volgens hem van profiteren. Azië en Amerika zouden de EBU al hebben benaderd voor een samenwerking. Bij die samenwerking zou het wel gaan om een Songfestival op de continenten zelf.

Ondanks dat er ‘ambitieuze plannen’ zijn voor de uitbreiding van het Eurovisie Songfestival, moet er nog veel gebeuren voordat de plannen waargemaakt worden. “We moeten samen met de European Broadcasting Union nog kijken hoe we daar vorm aan gaan geven”, zegt de Songfestival-producent.

Als het goed is wordt er volgend jaar wel al een Aziatische versie van het Eurovisie Songfestival georganiseerd. De bedoeling is dat de EBU samen met de Australische openbare omroep SBS in 2017 een Aziatische versie van het Songfestival organiseert, waaraan twintig landen mee zullen doen.

Lees ook: 'Eurovisie Songfestival breidt uit naar Azië'

Bekijk het Eurovisie Songfestival op TVblik.nl/eurovisie-songfestival