Annemieke volgt Douwe Bob in docu naar Songfestival

Annemieke volgt Douwe Bob in docu naar Songfestival

Geschreven door Daniël Schalk

AVROTROS zendt aankomende zaterdag, 7 mei, de documentaire Douwe Bob, eyes on the prize uit. In de documentaire volgt Annemieke Schollaardt singer-songwriter Douwe Bob vanaf het moment dat Slow Down ontstaat in Spanje tot het moment dat hij in het vliegtuig stapt richting Stockholm.

Annemieke heeft de Nederlandse inzending gevolgd bij al zijn stappen naar het Songfestival. “Het is iets totaal anders dan hij gewend is, dus dat was enorm wennen voor hem. Hij moet nu rekening houden met concurrentie, met een podiumact, met reacties in de media”, zegt Annemieke.

Het is een bijzondere documentaire, omdat Douwe Bob door het Eurovisie Songfestival in een andere wereld terecht komt. “Het is interessant om te zien hoe hij daarmee omgaat”, vervolgt de 3FM-dj. Ze denkt in ieder geval dat hij ver komt. “Ik ben er absoluut van overtuigd dat hij de finale haalt!”

Douwe Bob vertegenwoordigd Nederland op dinsdag 10 mei in de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival in Stockholm. Op dinsdag 22 september 2015 werd bekend dat de singer-songwriter Nederland zou gaan vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival 2016.

Douwe Bob, eyes on the prize is zaterdag, 7 mei, om 22:20 uur te zien op NPO 3.

Bekijk het Eurovisie Songfestival op TVblik.nl/eurovisie-songfestival

Aantal dagen tot de eerste halve finale met Douwe Bob:

[ujicountdown id="Songfestival" expire="2016/05/10 21:00" hide="false" url="" subscr="" recurring="" rectype="second" repeats=""]