Holocaustoverlevenden doen verhaal in RTL Late Night

Holocaustoverlevenden doen verhaal in RTL Late Night

Geschreven door Daniël Schalk

RTL Late Night staat vandaag, woensdag 4 mei, stil bij alle doden die sinds de Tweede Wereldoorlog tijdens oorlogs- en vredesoperaties zijn gevallen. Op de dag van De Nationale Dodenherdenking vertelt holocaustoverlevende Francine Christophe haar aangrijpende verhaal bij Humberto Tan.

De Française overleefde als Joodse tiener ternauwernood het beruchte concentratiekamp Bergen-Belsen. Dankzij de documentaire-reeks HUMAN, waarin Francine vertelde hoe een stuk chocola het leven van een moeder en haar baby redde, ging haar sverhaal vorig jaar de wereld over.

RTL Late Night ging speciaal naar Marseille om een bezoek te brengen aan de bewuste baby, de inmiddels 71-jarige Yvonne Salamon. Ze is de enige baby die het kamp van Bergen-Belsen levend verliet en dankt haar bestaan aan de onbaatzuchtigheid van haar reddende engel Francine.

Vanavond vertelt Yvonne aan tafel bij presentator Humberto Tan in RTL Late Night onder meer dat haar zwangere moeder in het nazikamp met Anne Frank sprak. “Na de oorlog wil ze Parijs bezoeken, maar helaas zie ik de dood al op haar gezicht”, aldus de memoires van Yvonne’s moeder.

Bekijk hieronder een klein fragment van het verhaal van Yvonne Salamon:

RTL Late Night is iedere werkdag om 22:30 uur te zien op RTL4.

Bekijk RTL Late Night op TVblik.nl/rtl-late-night