Dolfinarium brengt statement over Rambam naar buiten

Dolfinarium brengt statement over Rambam naar buiten

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Rambam brengt woensdagavond de ‘onromantische waarheid’ over het Dolfinarium aan het licht en nog voordat de uitzending überhaupt is uitgezonden heeft het Dolfinarium een statement naar buiten gebracht. “Het Dolfinarium bestrijdt de conclusie van Rambam”, begint het statement.

Volgens Rambam is het Dolfinarium geen dierentuin, maar een circus. “Die conclusie mist elke reële grond”, zegt het Dolfinarium. In het statement verklapt het Dolfinarium dat zij afgelopen december enkele dagen een stagiair in dienst hebben gehad die undercover voor Rambam bleek te zijn.

Rambam heeft tijdens de undercoveractie opnames gemaakt van medewerkers en dieren, maar volgens het Dolfinarium had Rambam hun ook kunnen benaderen voor een kijkje achter de schermen van het Dolfinarium. “Er is namelijk niets te verbergen”, stelt het Dolfinarium.

Het Dolfinarium vervolgt: “De aantijging dat het Dolfinarium een circus is en geen dierentuin, mist elke reële grond. Het trainen van dieren staat niet gelijk aan een circus-aanpak. Net zomin als dressuur in de paardensport een circusactiviteit is. Het samenspel tussen mens en dolfijn past in alle opzichten ruimschoots binnen alle wettelijke regelingen waar het Dolfinarium aan moet voldoen.”

De dierentuin is van mening dat het ‘educatieve belang van parken een essentiële bijdrage levert’ aan de bewustwording van dieren en het publiek. “De passie die zeezoogdierparken en dierentuinen bij het grote publiek kunnen oproepen door het bieden van direct contact met de dieren is onvervangbaar. Deze passie beweegt mensen de natuur te waarderen en te koesteren”, zeggen zij.

Het Dolfinarium laat in hun statement weten ‘diep geraakt’ te zijn door Rambam. “Alle medewerkers van het Dolfinarium zijn diep geraakt door de aantijgingen en werkwijze van tv-programma Rambam. Met liefde, passie en respect staan wij dag én nacht klaar om de dieren de beste zorg te geven.”

De uitzending van Rambam over het Dolfinarium is 2 maart om 22:05 uur te zien op NPO 3.

Bekijk Rambam op TVblik.nl/rambam