40 maanden cel voor ‘Journaalkaper’ Tarik Z.

40 maanden cel voor ‘Journaalkaper’ Tarik Z.

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

‘Journaalkaper’ Tarik Z. is dinsdag in hoger beroep veroordeeld tot 40 maanden cel, waarvan 24 voorwaardelijk. Tarik Z., die op 29 januari het NOS-gebouw binnengedrongen en zendtijd in het NOS Journaal eiste, verscheen op vrijdag 19 juni voor de rechter voor de inhoudelijke zitting.

De ‘Journaalkaper’ zei tijdens de zitting dat het klopt dat hij mensen heeft bedreigd, maar dat hij niemand heeft gegijzeld. Het Openbaar Ministerie eiste een gevangenisstraf van 40 maanden cel, waarvan 24 voorwaardelijk. De rechter vond de eis van het Openbaar Ministerie te hoog.

Tarik Z. werd door de rechter veroordeeld tot een gevangenisstraf van 30 maanden, waarvan 15 maanden voorwaardelijk. Zowel de advocaat van Tarik Z., Ton Visser, als het OM waren het niet eens met de veroordeling. Visser vond de straf te hoog en het OM vond de straf juist te laag.

Het Openbaar Ministerie eiste in hoger beroep, net als tijdens de eerste zitting, 40 maanden cel, waarvan 24 voorwaardelijk. Het hoger beroep ging wel mee in de eis van het OM. Tarik Z. wou 29 januari in het NOS Journaal mensen waarschuwen voor de grootschalige manipulatie door de NOS.

Bekijk het NOS Journaal op TVblik.nl/nos-journaal